Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kontroverzni Joško Joras najavio je kako će dizalicom ukloniti kamene vaze sa lokalnog puteljka koji on koristi na putu iz Slovenije do svoje kuće u Hrvatskoj kako bi zaobišao granični prijelaz Plovaniju i hrvatsku graničnu policiju.


Sve to dodatno bi moglo opteretiti hrvatsko-slovenske odnose i stanje na granici u srcu turističke sezone.

Vezani članci Slika nije dostupna I Joško Joras odlučio 'deblokirati' Hrvatsku Slika nije dostupna Slovenija: Vlada čeka prijedlog povjerenstva o graničnim rampama s ključem

- Mi nećemo komentirati Joška Jorasa. Sve incidente hrvatska i slovenska policija će riješiti zajedno, ali prije svega diplomatskim putem", izjavio je ministar MUP-a Slovenije Dragutin Mate.

Ministar MUP-a Hrvatske Ivica Kirin uvjeren je da "Joško Joras neće poremetiti odnose Hrvatske i Slovenije". Dodao je da će "hrvatska policija štiti hrvatske zakone", a vjeruje da "Joras neće ispolitizirati ni slovensku ni hrvatsku policiju".

Bez obzira na pomirljive tonove policajaca dviju susjednih zemalja, dovoljno se otvara prostora za nove incidente na hrvatsko-slovenskoj granici i to u srcu turističke sezone.

Jorasova predstava uklanjanjem vazi dizalicama uistinu ne treba nikome, a ponajmanje turistima koji ionako gube previše vremena prelazeći granicu u skladu sa Shengenskim režimom kojeg se slovenski carinici i policajci pridržavaju.

Nigdje u svijetu ne postoji praksa da policije vode diplomatske razgovore. To je posao ministarstava vanjskih poslova koji već godinama ne mogu stati na kraju cirkusantu Jošku Jorasu i njegovim graničnim predstavama.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju