Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Joško Joras prijeti dizalicom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontroverzni Joško Joras najavio je kako će dizalicom ukloniti kamene vaze sa lokalnog puteljka koji on koristi na putu iz Slovenije do svoje kuće u Hrvatskoj kako bi zaobišao granični prijelaz Plovaniju i hrvatsku graničnu policiju.

Sve to dodatno bi moglo opteretiti hrvatsko-slovenske odnose i stanje na granici u srcu turističke sezone.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uklonio prepreke I Joško Joras odlučio 'deblokirati' Hrvatsku Slika nije dostupna Slovenija: Vlada čeka prijedlog povjerenstva o graničnim rampama s ključem

- Mi nećemo komentirati Joška Jorasa. Sve incidente hrvatska i slovenska policija će riješiti zajedno, ali prije svega diplomatskim putem", izjavio je ministar MUP-a Slovenije Dragutin Mate.

Ministar MUP-a Hrvatske Ivica Kirin uvjeren je da "Joško Joras neće poremetiti odnose Hrvatske i Slovenije". Dodao je da će "hrvatska policija štiti hrvatske zakone", a vjeruje da "Joras neće ispolitizirati ni slovensku ni hrvatsku policiju".

Bez obzira na pomirljive tonove policajaca dviju susjednih zemalja, dovoljno se otvara prostora za nove incidente na hrvatsko-slovenskoj granici i to u srcu turističke sezone.

Jorasova predstava uklanjanjem vazi dizalicama uistinu ne treba nikome, a ponajmanje turistima koji ionako gube previše vremena prelazeći granicu u skladu sa Shengenskim režimom kojeg se slovenski carinici i policajci pridržavaju.

Nigdje u svijetu ne postoji praksa da policije vode diplomatske razgovore. To je posao ministarstava vanjskih poslova koji već godinama ne mogu stati na kraju cirkusantu Jošku Jorasu i njegovim graničnim predstavama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene