Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik RH Ivo Josipović osvruo se na smjenu sada već bivšeg guvernera Hrvatske narodne banke Željka Rohatinskog.


'Željko Rohatinski u Hrvatskoj uživa veliki ugled, no Vlada je ta koja odlučuje i njihova odluka o smjeni guvernera HNB-a je legitimna', zaključio je Ivo Josipović tijekom službenog posjeta Vukovaru.

Vezani članci Policijski automobili, ilustracija Ratni zločin na Sajmištu: Zlostavljali i udarali muškarce pred ženama i djecom, a onda je uperio pušku u glavu djevojčici (8) koja je glasno plakala zbog oca Policija, ilustracija Strašna tragedija u Otoku: Dijete stradalo u prometnoj nesreći, preminulo u bolnici

Na pitanje smatra li da je u redu da se čovjeku koji 12 godina obnaša funkciju guvernera, odluka o smjeni priopći preko telefona, Josipović nije želio odgovoriti. 'Takvo nešto nisam čuo pa ne želim komentirati', rekao je.

>> Rohatinski odlazi! 'Milanović mi je telefonski rekao da uspješna suradnja nije moguća'

Nije želio komentirati ni potencijalnog nasljednika Željka Rohatinskog, Borisa Vujičića, kao ni njegove navodne najave o devalvaciji kune. 'O tome nema nikakve službene objave', rekao je Josipović.

U Vukovaru se osvrnuo i na novog predsjednika Srbije Tomislava Nikolića. 'Odnosi Srbije i Hrvatske napredovali su zadnjih godina i nadam se da će tako i ostati. O Tomislavu Nikoliću sam već sve rekao', rekao je Josipović.

U Vukovaru su predsjednika ponovno upozorili kako je za otvaranje jednog pogona bilo potrebno čak 90 dozvola.investicije.

'Neke investicije su dobro planirane i perspektivne međutim i ovdje sam čuo ono na što stalno upozoravam, da imamo previše papira i procedure što otežava dolazak investicija', izjavio je predsjednik Josipović novinarima nakon sastanka.

Prema njegovim riječima dok se iz hrvatskog pravnog sustava ne ukloni višak papirologije, teško da će Hrvatska biti konkurentna.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.