Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Dnevnik Nove TV

Državni tajnik o ustaškoj zastavi: "Dovoljno je jasno tko je kriv i odgovoran"

Aktualno Galerija Josip Pavić, državni tajnik - 2 Josip Pavić, državni tajnik - 2 Foto: DNEVNIK.hr Josip Pavić, državni tajnik - 1 Josip Pavić, državni tajnik - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivana Kopčić, reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +0 Navijači Galerija 1/4 >>
Josip Pavić, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta, za Dnevnik Nove TV komentirao je incident na Rujevici i stanje navijača Dinama u Grčkoj.

Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić razgovarala je s Josipom Pavićem, državnim tajnikom u Ministarstvu turizma i sporta, o ustaškoj zastavi na utakmici hrvatske reprezentacije na riječkoj Rujevici.

"Mi smo s Uefom, zajedno s Hrvatskim nogometnim savezom, u neposrednoj komunikaciji. Dajemo im punu podršku u borbi protiv incidenata i mislimo da je reakcija hrvatske policije nakon incidenta dokaz da zajedno možemo podizati svijest o neprihvatljivom ponašanju. Djelovanje protiv tri pojedinca je pravi put i nemojmo zaboraviti da je na stadionu bilo više od 8000 gledatelja i ne možemo s incidentom povezivati sve njih", rekao je Pavić.

Zbog incidenta bi Vatreni utakmicu protiv Turske 12. listopada mogli igrati pred praznim tribinama Opus Arene.

"Ja se nadam da će biti puna. Predsjednik HNS-a je izrazio nekakve sumnje, ali na nama je nadati se. Mislim da je Osijek zaslužio pun stadion i spektakl kakav novoizgrađeni stadion zaslužuje", ustvrdio je.

Pročitajte i ovo Mladen Pavić, državni tajnik - 3 Za Dnevnik Nove TV Državni tajnik o eutanaziranim svinjama na ulici: "Ne vidim veliki problem i ne bih rekao da je itko zakazao"

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin je o incidentu razgovarao i s premijerom Andrejom Plenkovićem.

"Država može napraviti ovo što se sada napravilo u Rijeci – kažnjavati pojedinačno, podizati svijest da takvo ponašanje nije prihvatljivo u Hrvatskoj. Jedino tako možemo ići naprijed. Mislim da smo na dobrom putu. Izoliranih slučajeva ima, ali moramo raditi na tome da to spriječimo", istaknuo je Pavić.

"Ne možemo govoriti o odgovornosti institucija. Tri pojedinca su se našla i mislim da je dovoljno jasno tko je kriv i tko je odgovoran", dodao je.

Komentirao je i teze da se radi o namjernoj sabotaži.

"Nogometni savez je izašao s tim. Ako oni imaju dokaze, onda će ih predočiti nadležnim tijelima. Ako je do toga došlo, onda je žalosno da se time narušava ugled nogometne reprezentacije, ali i hrvatske države", rekao je.

Pročitajte i ovo Trgovina, ilustracija - 2 Građani su skeptični Posebna košarica s 30 artikala, važno je obratiti pozornost na jedan znak: ''To vam je sve zavaravanje protivnika''

Kopčić je s državnim tajnikom razgovarala i o navijačima Dinama koji se još uvijek nalaze u grčkim zatvorima.

"Istraga ide svojim tijekom. Nedavno sam razgovarao i s našim veleposlanstvom u Ateni te su potvrdili da su svi zbrinuti. Sigurnosni protokoli su na izuzetno visokoj razini i ljudi iz veleposlanstva su ih nedavno sve obišli", napomenuo je Pavić.

"Grčka je članica Europske unije s neovisnim pravnim sustavom i bilo bi iluzorno očekivati da bilo kako možemo utjecati na slučaj. Sve ide svojim tijekom i svi bismo bili sretni da se to što prije završi", zaključio je Pavić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene