Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimljiva prijava

Dnevnik Nove TV doznao nove detalje o incidentu s ustaškom zastavom na Rujevici

Aktualno Galerija Zastava - 1 Zastava - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Zastava - 2 Zastava - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Navijači Navijači Foto: Dnevnik Nove TV +0 Jurica Jurjević, HNS Galerija 1/4 >>
Više detalja se zna o incidentu s ustaškom zastavom na Rujevici za vrijeme utakmice Hrvatska - Latvija. Dnevnik Nove TV doznaje da je delegat koji je sve prijavio UEFA-i podrijetlom iz Čakovca. I to nije sve - postavlja se pitanje je li riječ o sabotaži? Više detalja donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica.

Jedna zastava, puno otvorenih pitanja. Organizacija FARE (Football Against Racism in Europe), koja je prijavila incident, ima svoje delegate. Onaj tko je pratio utakmicu na Rujevici i prijavio sve, kako doznaje Dnevnik Nove TV, podrijetlom je iz Čakovca, a živi u inozemstvu, dok je dvojac koji je držao zastavu s varaždinskog područja.

Dnevnik Nove TV doznaje i da je ista osoba iz FARE-a bila u ožujku na utakmici s Walesom - onoj koja je bila obilježena povratkom Torcide na utakmice reprezentacije. Dnevnik Nove TV u posjedu je prijave.

Zoran Stevanović iz mreže FARE kaže kako ne znaju tko kao promatrač dolazi na utakmice: "Mi kao partneri FARE organizacije Hrvatskoj nikad ne znamo tko će doći. To je posebni odsjek, mi te ljude ni ne znamo u tom segmentu tako da taj dio protokola nije u našoj domeni."

Iz Saveza nisu htjeli komentirati ove navode i naglašavaju kako HNS-u nije cilj diskreditacija ni UEFA-e, ni FARE-a i partnera, već poštena i fer borba protiv rasizma i diskriminacije. No u petak su bili jasni - podnijet će privatne tužbe protiv prekršitelja i tražiti nadoknadu štete.

"Mi ćemo biti ustrajni dok se ne rasvijetle sve okolnosti kako je došlo do ovoga. Što se tiče nadoknade štete i u financijskom i u smislu povrede časti ugleda ne samo HNS-a i reprezentacije nego i Hrvatske, bit ćemo ustrajni i to istjerati do kraja", rekao je Jurica Jurjević iz HNS-a.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin na BRICS samitu Vruća tema Rusija i Zapad sukobljavaju se na još jednoj lokaciji osim Ukrajine: "Trebali bi brinuti, i zabrinuti su"

Nameće se pitanje - je li riječ o sabotaži? "Vidimo da stvarno u posljednje tri do četiri godine i Nogometni savez i nacionalna politika rade velike korake i hajdemo to istaknuti kao pozitivne primjere. Naravno, možda oni misle da netko im stvarno podmeće, ali u ovom razmišljanju mi ne bismo htjeli tako pristupiti", rekao je Stevanović.

Pročitajte i ovo Požar u zagrebačkom Vrapču U Gornjem Vrapču VIDEO Požar u Zagrebu: Vatra gori u blizini kuća, iznad njih se nadvio gust oblak dima

Prekršiteljima je stigla i ekspresna kazna. Jedan je kažnjen s 1300 eura, a drugi mora u zatvor na 20 dana. Uz to, ne smiju na utakmice reprezentacije sljedeće dvije godine. Neslužbeno se doznaje i da je drugookrivljeni sin HDZ-ova općinskog vijećnika.
Kako god bilo, sve se zastave inače prijavljuju HNS-u.

"Pregledavaju se prije unošenja na stadion i kao takve se čak i dan ranije postavljaju na ogradu da budu vidljive, dok manje zastave pregledavaju zaštitarske službe na unosu u sam stadion. Tu govorimo o zastavama od metar, metar i pol veličine", istaknuo je Stjepan Husnjak iz Kluba navijača ''Budi ponosan''.

Iz FARE-a kažu da su u kontaktu s HNS-om.

"Najvjerojatnije ćemo drugi tjedan imati i radni sastanak u segmentu kako sve to poboljšati", napomenuo je Stevanović.

Hoće li Opus Arena biti prazna, hoće li biti ograničen broj gledatelja ili će biti samo djeca? Kakva će biti kazna UEFA-e, trebali bismo doznati brzo jer utakmica je već 12. listopada.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene