Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Parlamentarni izbori

"Imamo veleizdajnički stampedo!": Jurčević oštro protiv uvoza radne snage i migranata

Josip Jurčević
Josip Jurčević Foto: Robert Fajt/Cropix
Lista DP-a, Prava i pravde, Demokratske Hrvatske seljačke stranke i Zelene liste predstavila je kandidate u VII. izbornoj jedinici.

Nositelj liste Domovinskog pokreta i partnera u VII. izbornoj jedinici Josip Jurčević je u ponedjeljak iz Karlovca poručio da "prvi puta postoji autohtona, izvorna hrvatska i organizirana politička snaga" i da se "nudi momčad koja je u stanju oporaviti i spasiti Hrvatsku".

Predvodnik liste DP-a, Prava i pravde, Demokratske Hrvatske seljačke stranke i Zelene liste na izborima za Hrvatski sabor u toj izbornoj jedinici na predstavljanju kandidata je rekao da je riječ o čestitim i poštenim ljudima koji su dokazani u svim vidovima života.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca

"Svatko je dokazan u struci i pokazao je odgovornost prema svojoj zajednici. Svi će prije ili kasnije morati shvatiti da će vlast morati povjeriti čestitima, dokazanima djelima, a ne onima koji se busaju u hrvatska prsa i zlorabe medije te obećavaju prije izbora", poručio je.

Dodao je i da je područje na koje se odnosi VII. izborna jedinica stradalo u Domovinskom ratu i opustjelo, iako ima idealne uvjete za život.

"Tu je pravo bogatstvo Hrvatske, od podzemnih zaliha vode do ostaloga. Nadam se da će Domovinski pokret, nova, ali u punoj mjeri organizirana politička snaga spremna za preuzimanje vlasti, doći do izražaja najviše upravo ovdje", rekao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija AKTIVISTICA O SLUČAJU MATANIĆ Koja je razlika između seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja i kome prijaviti: ''I mene je urednik zvao u hotel, a onda sam došla s mužem...''

Dodao je da politička opcija ima mjere "da zaustavi bijeg, odnosno progon iz Hrvatske, što je prvenstveno posljedica korupcije, neuspješnog načina vladanja, veleizdaje". "Ako kapituliramo demografski, ništa drugo u Hrvatskoj nema smisla", napomenuo je Jurčević.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković - 2 "Koji bijedni spin" HDZ žestoko uzvratio: "Baćuška Milanović, vrhovni lažljivac, neće otkriti od koga je uzimao novac"

Jedna od mjera koju nude je i "povratak onih koji su odselili, uključujući i potomke hrvatskih iseljenika".

"Imamo nekontroliran uvoz radne snage i ilegalne migracije i taj veleizdajnički stampedo, invazija, nanosi sve moguće štete Hrvatskoj, od financijske do sigurnosne. Krše se ustavna načela i niz zakona te 29 pravnih odredbi Europske unije. Svi pratite što se događa s migrantima u Švedskoj i diljem Njemačke. Prije ili kasnije to će doći u Hrvatsku, ako na vlast ne dođu upravo oni koji su spremni zastupati interese birača", poručio je.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nova runda Milanović odgovorio HDZ-ovu ministru: "Butko će ići u zatvor, uzet će mu i gebis, ostat će bez svega"

O Istanbulskoj konvenciji je rekao da se o njoj "oštro očitovala" i Hrvatska biskupska konferencija i da je Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti upozorila na to da podrazumijeva "identitetsku katastrofu".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene