Josip Đakić
Josip Đakić Foto: Patrik Macek/Pixsell

HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić naknadu za odvojeni život je nastavio primati i nakon razvoda od supruge, a ima odrasle sinove. Pravilnikom su definirani uvjeti i ja sam ih svaki put ispunjavao, kaže Đakić uz napomenu da biti zastupnik nije jeftino.


Pitanje o povlasticama političara ovih je dana opet aktualno pogotovo nakon što se doznalo da brojni među njima koriste naknadu za odvojeni život. Među njima su i razvedeni zastupnici koji imaju odraslu djecu, kao i oni koji s obiteljima žive u Zagrebu, a službeno prijavljeno prebivalište imaju u nekom drugom mjestu.

Jedan od onih koji je privukao pozornost je HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić, a on kaže: ''Pripadam onima koji su udaljeni više od 50 kilometara. Rastavljenost i nerastavljenost ne čini obitelj, postoje i djeca i roditelji s kojima se živi ili vodi briga o njima. Hoće li Pravilnik biti mijenjan ili neće, to ćemo vidjeti''.

Njegovi odrasli sinovi s njim, kaže, žive kako-kada, ali: ''Imam i staru majku o kojoj brinem. Nisam je evidentirao u imovinskoj kartici, ali pomažem da se plati dom, ona puno i boravi kod mene''.

Govoreći o tome je li sporno da zastupnici primaju takve naknade kaže kako ''nije ulazio u detalje Pravilnika''. “Ako će biti promijenjeno, pokoravat ćemo se'', kazao je Đakić u razgovoru za N1 na pitanje o mogućim izmjenama Pravilnika te dodaje: ''Budite uvjereni, ovo nije posao koji nije jeftin, ni odlazak ni dolazak ni odijevanje i sve drugo što ide uz ovu dužnost''.

Peđa Grbin Grbin uzimao naknadu za odvojen život iako s obitelji živi u Zagrebu: "Nije lako"
Peđa Grbin Grbin o nastaloj frci s Frkom: ''Plenković i njegova Vlada su se po tko zna koji put narugali u lice građanima''

''Taj pravilnik postoji godinama, ispunimo ono što nam daju u Saboru. Ja putujem nakon tri dana Sabora, sinovi su mi nekad s majkom, nekad sa mnom. Da, odrasli su, ali kad su nestašni, onda su moji, ali kad je obitelj u pitanju, onda nisu moji?'' zapitao je HDZ-ov saborski zastupnik.


 

 

  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju