Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRAVI LUKSUZ

Cijena - prava sitnica! Ekipa Dnevnika Nove TV pronašla je vjerojatno najskuplju garažu u Zagrebu. Za traženi iznos može se kupiti - stan

Aktualno Galerija Garaža Garaža Foto: DNEVNIK.hr Garaža - 3 Garaža - 3 Foto: DNEVNIK.hr Garaža - 2 Garaža - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Garaža - 1 Galerija 1/4 >>
Pravo na državni stan imaju i dužnosnici koje imenuje i razrješava predsjednik Republike, suci Ustavnog suda, dužnosnici koje imenuje i razrješava Sabor, suci i drugi pravosudni dužnosnici, dužnosnici u Vladi, ministarstvima i drugim tijelima državne uprave. Dužnosnici koji koriste stan, imaju pravo zatražiti i garažu, kao i prostor za pohranu.

Ekipa Dnevnika Nove TV pokušala je garažu unajmiti po tržišnim cijenama.

Jedna od garaža u vlasništvu državnih nekretnina nalazi se u Palmotićevoj ulici u Zagrebu. Umjesto automobila parkirane su nečije stvari. Svaki državni dužnosnik koji ima pravo na stan, može zatražiti i garažu.

Građani nemaju te povlastice, a garaže su postale pravi luksuz.

Snježana, vlasnica garaže, kaže kako ne spada u politički establišment, pa sve što joj je potrebno mora kupiti, što danas nije baš jednostavno.

Reporter Nove TV Dino Goleš istražio je kako se kreću cijene: Tako najam garaža u Zagrebu stoji od 500 do 1500 kuna mjesečno, ovisno o lokaciji.

Želite li je kupiti, za nju ćete morati izdvojiti iznos za koji možete kupiti polovni automobil, pa čak i garsonijeru u gradu.

Najjeftinije garaže u Zagrebu stoje 5 tisuća eura. Najčešće se prodaju za iznose od 10 do 15 tisuća eura, a najskuplja koju je pronašla ekipa Dnevnika Nove TV je na Britancu - tridesetak kvadrata za 55 tisuća eura

Ima i povoljnijih opcija: najjeftinije je kupiti vanjsko parkirno mjesto, a cijene se kreću od tisuću do tri tisuće eura.

Možete se parkirati i u javnim garažama. Grad Zagreb raspolaže s njih 10.

Cijena mjesečne karte iznosi od 250 do 1000 kuna ovisno o lokaciji, no iz Grada vam ne garantiraju da će vas čekati prazno mjesto.

U komercijalnim garažama mjesečni parking platit ćete od 1000 do vrtoglavih 27 tisuća kuna.

A kamo sa stvarima? Dužnosnici kojima plaćamo stan, mogu koristiti neki od državnih podruma. Poput onog koji koriste saborskih zastupnici u Ilici.

Pročitajte i ovo Što se može za 417 tisuća kuna? - 3 Prelistali smo oglasnike Kuća, solidan bazen ili put oko svijeta... Znate li što se sve može s 417.000 kuna, koliko je utrošeno za obnovu podruma koji koristi Frka-Petešić?

Pročitajte i ovo Podrum u vlasništvu državnih nekretnina - 4 Derutno zdanje puno vlage Podrumi za knjige i podrumi za - ljude. Ovako izgleda onaj u vlasništvu Državnih nekretnina u koji nije uloženo 417.000 kuna: "Na rubu sam živaca..."

Željka Franić iz Državnih nekretnina kaže kako bilo tko tko je korisnik stanova može zatražiti odlaganje...

A što s nama ostalima? Spasiti nas može jedino vlastito ili zajedničko skladište u zgradi u kojoj živimo, druga opcija je najam prostora u "hotelima za stvari".

U praksi je to zakup prostora u skladištima koje nude špediteri i tvrtke za selidbu: sandučići za dokumente iznajmljuju se za 200 kuna na mjesec, kutije za stvari po 500 kuna za kubni metar. Sve što u njih ne stane - naplaćuje se po dogovoru. 

Kad sve iznose stavite na papir - nije ni čudo što se političari svojih povlastica teško odriču. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene