U Saboru je danas održana sjednica Kluba zastupnika HDZ-a, na kojoj je bio i Josip Đakić, predsjednik Hvidre. S njim je razgovarala reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović.

Galerija


Na pitanje što je mislio pod time da je gospodin Penava izmanipulirao Hvidru kazao je kako su danas imali izvanrednu sjednicu Glavnog odbora i Predsjedništva s tijelima Hvidre i na njoj raspravljali o prosvjedu u Vukovaru i predviđenom terminu održavanja igara invalida Domovinskog rata. "Ovo što ste rekli izjavio je gosdpodin Periša, predsjednik Glavnog odbora", kazao je Đakić i dodao da se s time apsolutno slaže.

Vezani članci Ivan Kubiček iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Vukovarski stožer uvjeren da veliki porast zaraženih nema veze s Kolonom sjećanja: "Moramo se pripremiti na još gori scenarij" Josip Đakić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Šef HVIDRA-e Josip Đakić: "Prosvjed u Vukovaru gubljenje je vremena, novca i živaca"

"Hvala bogu da se slažem, u tom je pogledu Penava ušao u naš prostor, koji nam je rezervirao. Ni riječju ni slovom nas nije kontaktirao. Imamo dopis kojim je prihvatio pokroviteljstvo i domaćinstvo nad našim sportskim igrama, koje su nakon 20 godina ponovno u Vukovaru. Zadnje su bile 1998. godine."

Istaknuo je kako je Penava HDZ-ov gradonačelnik, ali "mene je zaprepastilo što sa mnom kao prijateljem i čovjekom o tome nije riječ progovorio".

Na pitanje je li ovo sve razjedinilo braniteljsku populaciju, jer ima i onih koji podržavaju Penavu, kaže: "Njegovu plemenitu ideju da potakne i ponovi ono što svi podržavamo - da rad Državnog odvjetništva u pravcu sankcioniranja i progona ratnih zločinaca mora biti konkretniji, brži i bolji, to nitko ne spori i svi smo jedinstveni u tome. Današnja sjednica Glavnog odbora i Predsjedništva Hvidre jasno je rekla da mi podržavamo tu plemenitu nakanu da se potakne rad Državnog odvjetništva, kao i sigurnosnih agencija".

Upitan koliko će članova Hvidre podržati prosvjed i otići na njega odgovara kako je to individualna ocjena te da svatko ima svoje pravo odlučiti. On sam, kaže, na prosvjed neće ići.