Članovi Predsjedništva i Glavnog odbora udruge Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (Hvidra) sastali su se u utorak u središnjici udruge.

Galerija


Tema sastanka je bila (ne)održavanje sportskog natjecanja članova Hvidre u Vukovaru u vrijeme prosvjeda najavljenog za 13. listopada. Prije sastanka čelnici Hvidre nisu htjeli dati izjave okupljenim novinarima, no trebali su odlučiti hoće li se Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata održati od 12. do 14. listopada u Vukovaru ili će, kako se spekulira u medijima, biti premješteno u Makarsku.

Vezani članci Andrej Plenković (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Plenković o sankcijama za HDZ-ovce koji dođu na prosvjed u Vukovar: "Vidjet ćemo..." Josip Đakić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Šef HVIDRA-e Josip Đakić: "Prosvjed u Vukovaru gubljenje je vremena, novca i živaca"

Nakon sastanka održana je konferencija za novinare na kojoj su Josip Periša, predsjednik Glavnog odbora, i Josip Đakić, predsjednik Hvidre, istaknuli da natjecanje ipak neće seliti u Makarsku, ali će ga odgoditi. Nisu rekli kada će na koncu biti održano.

Istaknuli su kako je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava iskoristio datum kad su oni najavili održavanje svog natjecanja da na taj dan zakaže prosvjed zbog neprocesuiranja ratnih zločina.

Naglasili su i kako je Penava imao dovoljno vremena da ih upozna s namjerom da baš na taj dan održi prosvjed te kazali da su ga molili da ga barem odgodi za jedan dan, ali to nije htio učiniti.

Na pitanje kakav je njihov stav o prosvjedu kažu da ga podržavaju, ali u njemu neće sudjelovati. "Ideju podržavamo, ali mislimo da nije izvorna", kazali su na presici.

Podsjetimo, u Vladi, naime, smatraju da nije slučajno što je prosvjed protiv sporog rješavanja pitanja ratnih zločina u Vukovaru zakazan baš u vrijeme kada bi se u Vukovaru na sportskom natjecanju trebali okupiti brojni ratni vojni invalidi. (Hina)