Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Panika u javnosti

Policija od subote zna za slučaj trovanja pićem, KBC Rijeka: "Zaprimili smo jednu osobu pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U riječku bolnicu zaprimljena je jedna osoba s ozljedom jednjaka, u Nastavnom zavodu za javno zdrastvo testiraju uzorke sokova, a slučaj istražuje i policija.

Nakon što su se u ponedjeljak velikom brzinom u javnosti proširile poruke kako su neka pića poznate tvrtke otrovana, zbog čega je nekoliko ljudi navodno završilo u bolnici s opečenim jednjakom i želucem, tijekom utorka su se o slučaju počeli oglašavati i nadležne institucije. Sve do utorka u podne nije bilo ogovora tvrtke o čijem se proizvodu radi. Coca-Cola je tek u 12:20 sati u utorak poslala kratko priopćenje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stiglo priopćenje Coca-Cola se konačno oglasila o slučaju trovanja: "Otvoreni smo za suradnju s nadležnim tijelima"

Pročitajte i ovo Krešimir Macan Uznemirujuće poruke Zašto je Coca-Cola toliko šutjela o paničnom širenju vijesti o otrovanim pićima: "Već su zakasnili, nastala je šteta"

Iz KBC-a Rijeka potvrdili su nam da je na bolnički odjel u subotu u večernjim satima zaprimljena jedna osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema službene potvrde Šire se uznemirujuće poruke o otrovanim sokovima i vodi: "Imaju u potpunosti spržen jednjak i želudac"

"Njezino medicinsko stanje je trenutno stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci. Odmah tijekom javljanja u Ustanovu i obrade u hitnom prijemu, izvršena je prijava nadležnim istražnim organima PU Primorsko-goranskoj", rekli su iz KBC-a Rijeka.

U javnosti se govorilo kako se nešto slično ovome u Rijeci dogodilo i u Osijeku, no iz KBC Osijek demantirali su te navode. Kažu kako oni nisu zaprimili nikoga s takvim ozljedama.

Pročitajte i ovo Ilustracija lavina poruka Tko je sve zakazao u slučaju trovanja? Prvo sam pomislila da spavaju, ali…

U utorak su se oglasili iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije koji trebaju analizirati sokove i mineralne vode uzete u riječkim kafićima.

"Za prikupljanje uzoraka nadležna je sanitarna inspekcija Državnog inspektorata. Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije po službenoj dužnosti ovlašten je za provedbu svih analiza hrane i pića, i iste će provesti ako nadležna tijela to nalože", priopćili su iz Zavoda.

Pročitajte i ovo Pune se bolnice, sve više otkaza operacija - 7 liste za umiranje? Može li Beroš ostvariti plan od maksimalnih 270 dana? Pogledajte koliko se sada čeka na preglede

Jesu li informacije o kiselini u sokovima lažne ili nisu, odakle su došle te zašto - tek će se otkriti.

Slučaj trenutačno istražuje policija.

"4. studenoga zaprimili smo dojavu da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata u središtu Rijeke te je prevezen u KBC Rijeka radi pružanja odgovarajuće liječničke pomoći", potvrdili su iz policije.

Policija je obavila očevid, izuzeli su određene predmete te obavili razgovore s više osoba.

Pročitajte i ovo Krešimir Macan Uznemirujuće poruke Zašto je Coca-Cola toliko šutjela o paničnom širenju vijesti o otrovanim pićima: "Već su zakasnili, nastala je šteta"

O svim dosadašnjim saznanjima policija je izvijestila nadležno državno odvjetništvo, kao i nadležni Državni inspektorat radi poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti.

Utvrđivanje svih relevantnih činjenica vezanih uz ovaj događaj se nastavlja.

Napomenuli su da osim ovoga, policiji do sada nisu prijavljeni drugi slični događaji.

"Sanitarna inspekcija odmah po zaprimanju obavijesti Policijske uprave primorsko-goranske, obavila je očevid iz svoje nadležnosti. Inspekcijski postupak je u tijeku", odgovorili su nam iz Državnog inspektorata.

Kako doznajemo, uzorci su poslani na Centar za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja Ivan VučetićvHrvatski zavod za javno zdravstvo. Stručnjaci će utvrditi jesu li uzorci kontaminirani.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene