Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema službene potvrde

Šire se uznemirujuće poruke o otrovanim sokovima i vodi: "Imaju u potpunosti spržen jednjak i želudac"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Društvenim mrežama i raznim grupama masovno su se počele širiti poruke u kojima se upozorava ljude da su popularni gazirani sokovi i voda - otrovani. Nema službene potvrde o čemu se radi.

Društvenim mrežama i grupama za komunikaciju masovno su se počele širiti poruke upozorenja da su gazirani sokovi i voda popularnog proizvođača otrovani.

Nema službene potvrde o čemu se radi. 

"Do mene je došla informacija iz pouzdanog izvora… postoje već dva trovanja kiselinom na gastro, ne kod nas, ali u našem gradu, ljudima su spaljeni želudci i jednjaci, i imat će strašne posljedice, nisu još sigurni da li netko truje boce ili je greška u proizvodnji, ali __________ je u pitanju, pa eto, nemojte piti, upozorite djecu i druge bližnje", stoji u jednoj od poruka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osumnjičenima određen istražni zatvor U Zagrebu uhićena petorica Pakistanaca: Sumnja se da su povezani s pucnjavom na srpskoj granici

"Ako znaš nekoga da ga upozoriš, ovdje u Rijeci policija istražuje trovanje mineralnom __________. Netko je izgleda otrovao jednu seriju bočica i otišle su u prodaju. Otrovali su se u restoranu i u kafićima na Korzu. Najbolje nište ne piti od cijele proizvodnje ________", piše u drugoj poruci. 

"Ljudi, nemojte piti _______ ništa, nigdje... Imamo već dva trovanja kiselinom na gastro, nakon što su ljudi otvorili bocu i popili čini se, neki koncentrat kiseline. Truje li netko boce ili je greška u proizvodnji ne znam…", dodaju drugi. 

Porukama se šire razne teorije

"Evo odradio sam sanitarnu poljoprivrednu inspekciju i krim policiju. Sutra imamo sastanak s generalnim direktorom ______. U utorak izlazimo s ovim u javnost zbog javno moralne dužnosti i dok se ne riješi situacija, sav _______ asortiman je blokiran do daljnjega. Cijevi su ispirali kiselinom, nakon toga ispiranja nisu dobro proprali te iste cijevi i završilo je u bocama, e je li završilo u tri boce ili u nekoliko šlepera boca, to je za ustanoviti, ali moj prijateljski savjet je da sav ________ asortiman, što na barkodu počinje s 385 izbjegavate jer ovo je hrvatski problem, ne internacionalni", poručio je netko. 

Pročitajte i ovo Danijel Markić GOST DNEVNIKA NOVE TV Prvi čovjek SOA-e priznao da postoje vanjske sile koje žele utjecati na izbore, otkrio i kakve probleme Hrvatska ima sa Srbijom

Slična teorija širi se i u glasovnim porukama u kojima se navodi da "smo imali u kratkom roku trovanje ________ kod dva mlada pacijenta i u potpunosti imaju sprženi jednjak i želudac nakon što su popili _________" te se ponovo spominje teorija u kojoj se spominje kiselina u cijevima. 

Zasad nema još nikakvih službenih informacija ni potvrda, a upit o cijeloj situaciji poslali smo riječkoj policiji i tvrtki koja se spominje. Njihove odgovore objavit ćemo po prispijeću.

Podsjetimo, nešto slično dogodilo se ovog proljeća, no objavljeno je tek nedavno. 

Bračni par iz Pule bio je na ručku u jednom riječkom restoranu. "Čim sam stavio u usta, momentalno sam ispljunuo sve i meni su usta izgorjela! I iz restorana su me nakon možda pola minute, minute poslali van", ispričao je Stanko Laković dramu koja se dogodila u svibnju.

Odvela ga je hitna pomoć. Prvo se sumnjalo na alergiju, a potom se utvrdilo što je zapravo popio. "Neko korozivno sredstvo, neka kiselina. Meni je par kapi prošlo dolje po jednjaku i to mi je u biti spalilo jednjak. Da sam popio više, ne bi me bilo tu", rekao je. Nije poznato kako je kemikalija završila u bočici pa na njihovu stolu.

Tvrdi da supruzi u restoranu nisu željeli dati spornu bočicu, a na računu je bilo samo meso, ne i piće koje su naručili. Vlasnik restorana nije želio dati izjavu, a nije znao objasniti zašto pića nije bilo na računu. Slučaj je završio na Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci.

Stanko je tjedan dana bio u bolnici, a zbog spaljenog jednjaka smršavio je 20 kilograma, objavljeno je početkom listopada. 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene