Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na spornom prijelazu Plovanija bit će postavljena rampa, a Joško Joras koji oko toga radi već godinama političke igrokaze dobit će ključ te će tako moći prelaziti granicu.


Dogovorili su to danas ministri unutarnjih poslova dviju zemalja. Tako je propao sutrašnji prosvjed Jorasa i njegovih istomišljenika. Joras je prekinuo i štrajk glađu.

Vezani članci Ilustracija Šokirani vozač kažnjen na granici: Nije prijavio nove dijelove nakon popravka automobila Ilustracija Pokušali prokrijumčariti na desetke Turaka i Kineza iz BiH u Hrvatsku: Policija im stala na put

Predsjednik udruge "Zavod 25. lipnja" Marjan Podobnik izjavio je da su zadovoljni odlukom Joška Jorasa da prekine štrajk glađu nakon što je doznao za dogovor ministara unutarnjih poslova Hrvatske i Slovenije Berislava Rončevića i Dragutina Matea. Oni su na sastanku posvećenom turističkoj sezoni dogovorili da se neposredno uz lijevu obalu Dragonje postavi rampa s ključem, što će Jorasu omogućiti nesmetano kretanje.

Prekid štrajka glađu koji je po njegovim tvrdnjama trajao 24 dana potvrdio je u razgovoru za televizijsku postaju A-kanal i sam Joras, rekavši da je zadovoljan epilogom.

Joras je rekao da prekida štrajk glađu i pozdravlja otkazivanje mitinga udruge "25. lipnja", ali da će i dalje ostati u svom automobilu na desnoj obali Dragonje, sve dok se ne postavi rampa s ključem, a betonske žardinjere postavljene prije dvije godine ne uklone.

Ministri unutarnjih poslova Mate i Rončević ranije su tijekom radnog susreta na graničnom prijelazu Bregana o pripremi turističke sezone među ostalim predvidjeli četiri mjesta na spornim sektorima granice, gdje će se lokalno stanovništvo moći kretati korištenjem rampi s ključem, a među lokacijama je i ona blizu Jorasove kuće.

Slovenski mediji javili su da taj dogovor idućeg tjedna trebaju potvrditi i dvije vlade.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju