Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moralna, politička i financijska šteta

SDP traži ostavku murterskog načelnika: "S kim je on to sastančio"?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su jučer u javnosti procurili inkriminirajući računi načelnika općine Murter-Kornati Tonija Turčinova na kojima se vidi kako je 2019. trošio općinski novac u jednom austrijskom bordelu, oglasili su se iz Županijskog odbora SDP-a Šibensko-kninske županije.

Iz Županijskog odbora SDP-a Šibensko-kninske županije javili su se priopćenjem u kojem navode da im nije jasno kako se to netko može povući iz javnosti, a pritom obnašati funkciju načelnika te su pozvali načelnika Tonija Turčinova da podnese ostavku na mjestu načelnika općine Murter-Kornati. Iz SDP-a aludiraju na to što je Turčinov podnio ostavku samo na mjesto vijećnika u županijskoj skupštini.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

Smatraju da je oštetio funkciju načelnika ne samo proračunski, već moralno i politički. „Razina ove afere je iznad obične pogreške. Učinjen je niz grešaka, a cilj je očito bio da se zataška gdje je načelnik bio, što je radio i čiji je novac trošio“.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna novac još nije vratio Načelnik Murtera službenom karticom platio usluge u austrijskom bordelu 1560 eura, pogledajte kako je opravdao taj čin

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ostavka na mjesto vijećnika Načelnik koji je bordel platio službenom karticom dao ostavku u Županiji, dao još jedno bizarno objašnjenje

Karlo Klarin, predsjednik Županijskog odbora SDP-a Šibensko-kninske županije podsjetio je da su se i veće funkcije napuštale zbog korištenja službenih kartica istaknuvši primjer bivše SDP-ove ministrice kulture Andree Zlatar Violić koja je 2015. podnijela ostavku te se povukla iz javnosti.

Također je izrazio sumnju u to s kakvim se to „potencijalnim gostima i domaćinima“ načelnik viđao u austrijskom bordelu te kako je moguće da je 3 puta provukao krivu karticu, kako tvrdi Turčinov.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene