Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera ministrice kulture

HDZ-ovci: Lažna je konstatacija Milanovića da nije znao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ovci prozivaju Vladu i ministre zbog neodgovornog trošenja novca poreznih obveznika. Tvrde, i premijer Milanović i ministri znali su za neodgovorno financijsko ponašanje sada bivše ministreice kulture Zlatar Violić.

'Tko i na koji način koristi službene kreditne kartice, sredstva reprezentacije, službena putovanja, postoje li odluke ukliko na njih imaju pravo pojedini drugi djelatnici u ministarstvima, odluke o uvjetima korištenja službenih automobila, mobitela te način kupovine avio karata', poručuje HDZ-ovac Jasen Mesić na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Je li pogodovao bratu? Butković odgovorio Benčić: "Obitelj se ne dira, a pravna stručnjakinja studirala je 18 godina..." Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti"

Premijer Milanović razriješio dužnosti Andreu Zlatar Violić

'Postavili smo pitanje, uvjete o korištenju automobila, karata, pitali smo zašto se to ne rješava brže. Godinu dana Milanović i Vlada ignoriraju pitanja saborskih zastupnika o temi koja je rezultirala ostavkom ministrice kulture Zlatar Violić. Obmanjuje se javnost, uključuje se Leko koji stavlja na začelje neke prijedloge ali ignorira da zastupnici dobiju odgovore', kaže Mesić.

Jasen Mesić i Sunčana Glavak održali su Konferenciju za medije Kluba zastupnika HDZ-a s temom Prikriva li predsjednik Vlade Zoran Milanović zloupotrebu kreditnih kartica u svim ministarstvima i tijelima državne uprave 'U Ministarstvu gospodarstva navodi se podatak da je na sedam kartica potrošeno preko 340 tisuća kuna. Na osam kartica kod Vesne Pusić 711 tisuća kuna reprezentacije....Za reprezentaciju novaca imaju ali odustaju od Expoa u Milanu', kaže Mesić.

Cijela Vlada pa i Milanović ne poštuju rokove za odgovor. Vlada je zrela da preuzme odgovornost i podnese ostavku', jasan je HDZ-ov Mesić.

'U trenutku kad nedostaje novaca Vlada dopusta Vargi da angažira PR agenciju... Ako je netko bolestan možda ce ga PR agencija uvjeriti da nije bolestan. Ima novca za PR ali nema novaca za gladnu djecu', poručila je HDZ-a Sunčana Glavak.


'Nitko nema pravo sebe promovirati, čestitke i pozdravi ministara mogu biti samo o njihovom trošku', poručila je Sunčana Glavak vjerojatno aludirajući na radio reklame ministra Gordana Marasa.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene