Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Sapleo se''

Surać ispričao svoju verziju obračuna s novinarom: ''Na podu ga nisam ni taknuo, sam je pao i slomio ruku''

Hrvoje Bajlo (Dnevnik.hr)
Hrvoje Bajlo (Dnevnik.hr)
Jakov Surać, bivši nogometaš kojeg je novinar Hrvoje Bajlo optužio za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, ispričao je svoju stranu priče.

Jakov Surać tvrdi da je Hrvoje Bajlo izmislio napad radi samopromocije. ''Događaj kako ga opisuje Bajlo, nije se dogodio. On je to izmislio i iskonstruirao s ciljem da mene javno oblati, a sebi priskrbi publicitet. U tome je, dok sam ja bio u pritvoru, čini mi se, i uspio. Niti je on ikada pisao o meni, niti ja pratim njegov portal, niti sam ja napravio i rekao ono što on kaže da sam učinio. Sve je to Bajlova konstrukcija zbog privlačenja pažnje koja njemu, očito, treba. Sad svi, eto, znaju tko je Hrvoje Bajlo'', kaže Surać.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

Što se tiče tijeka događaja, Surać tvrdi da je Bajlo njega prvi počeo provocirati, a potom i fizički napadati.

''Nisam ja njega prvi napao, nego on mene. Ja sam sjedio u svom automobilu i na mobitelu pisao poruku. On mi je prišao i rekao: 'Kome to pišeš krkane'. Prvi me verbalno počeo provocirati. Izašao sam iz auta, a on je krenuo prema meni. Nastavio me verbalno provocirati, a potom i fizički, rukama. Tu smo jedan drugome zadali nekoliko udaraca i to je bilo sve. Sve skupa to je trajalo deset sekunda. Dok smo se pohvatali, Bajlo je krenuo put nazad, sapleo se i sam je pao na pod. Pao je na lakat, zato je i slomio neku kost u ruci. Na podu ga nisam ni takao, on se brzo digao i pobjegao na hitnu pomoć kako bi prijavio napad koji se zapravo nije dogodio'', rekao je Surać za Jutarnji list.

Mogao je, kaže, i on na hitnu s ozljedama. ''Intezitet našeg sukoba nije bio takav da je ikome trebala medicinska pomoć. On je sam pao, a ja ga nisam ni gurnuo niti udarao dok je bio na podu. Da sam mislio da će do ovoga doći, i ja sam mogao otići u bolnicu i prijaviti "ozljede". No kad sam kasnije vidio što mi on sve stavlja na teret, prepao sam se da ću dobiti pritvor. Te dvije noći u policiji mi je bilo jako teško, nadao sam se da istražni sudac shvati istinu i što se zapravo dogodilo'', ispričao je Surać.

Podsjetimo, Surać je bio u policijskom pritvoru sve do utorka navečer kada ga je istražni sudac Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković pustio na slobodu uz mjeru zabrane približavanja 33-godišnjem Bajlu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene