Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U nedjelju navečer pretučen je zadarski novinar Hrvoje Bajlo. Policija protiv osumnjičenog za napad provodi kriminalističko istraživanje.


''Jučer oko 19 sati, na Obali kneza Branimira u Zadru, u fizičkom napadu teško je ozlijeđen 33-godišnjak. U 23 sata, na biogradskom području zatečen je 43-godišnjak kojeg se dovodi u vezu s ovim događajem i nad kojim je u tijeku kriminalističko istraživanje'', priopćeno je iz PU zadarske.

Vezani članci Domagoj Zovak (Foto: Informer) Sloboda medija u Hrvatskoj sve ugroženija, zašto su novinari tako zanimljivi policiji? ''Društvo bez satire bi bilo Sjeverna Koreja'' Odgođena je presuda novinaru Gordanu Duhačeku (Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL) - 6 Odgođena presuda novinaru Gordanu Duhačeku

Zbog sumnje da je pretukao 33-godišnjeg Hrvoja Bajla, vlasnika portala Zadar News i novinara Nacionala, policija je privela bivšeg kapetana NK Zadra 43-godišnjeg Jakova Suraća, piše Kalelarga Info.

Kao povod napadu na parkiralištu nedaleko Gradskog mosta Bajlo je naveo svoj novinarski rad, odnosno pisanje i istraživanje kojim je dotakao i Suraća.

Na svom Facebook profilu Bajlo je objavio fotografije i liječnički nalaz. ''Samo ti piši o Kalmeti i Livakoviću i svima nama pa ćeš viditi. Je.. te tvoj četnički Index i Nacional. Ovo ti je samo upozorenje, arlaukao je između ostaloga Jakov Surać, bivši nogometaš Zadra dok me udarao šakama i nogama na podu'', napisao je Bajlo.