Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi u prometu

Danas snijeg, na Jadranu i orkanska bura, za Kvarner izdan crveni Meteoalarm

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj će danas prevladavati umjereno do pretežno oblačno; u Gorskom kotaru i Lici povremeno snijeg, na Jadranu kiša, ali je snijeg mjestimice moguć i uz obalu, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Snijega će ponajprije navečer i u noći mjestimice biti i u istočnim i središnjim krajevima. Puhat će umjeren, povremeno i jak sjeveroistočnjak, na Jadranu jaka, na udare olujna, podno Velebita i orkanska bura. Najviša dnevna temperatura između -3 i 2, na Jadranu od 4 do 9 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte i ovo Piknik, ilustracija Prvi maj Planirate druženje u prirodi za Praznik rada? Vrijeme bi vas moglo iznenaditi Kiša u Splitu, ilustracija Vremenska prognoza Polako pripremajte kišobrane: Meterolog otkriva kakvo nas vrijeme čeka na početku novog tjedna

Nepovoljni vremenski uvjeti stvaraju probleme na prometnicama pa tako iz HAK-a poručuju kako su zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine je državnim cestama DC50 i DC25 preko Gračaca, Obrovca i Karina), autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica; Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Za područje Kvarnere izdano je crveno upozorenje Meteoalarma.

"Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", javlja Meteolarm.

Na Krčkom mostu, autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) od Bakra do Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Novog Vinodolskog do Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava promet i na riječkoj obilaznici na mostu Rječina i na autocesti A7 između GP Rupa i NP Rupa.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, slab snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru, a moguća je i poledica. Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Magla mjestimice usporava promet u unutrašnjosti, a ima je i na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama diljem Like i Gorskog Kotara. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene