Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novosti iz HŽ-a

Jače željezničke veze između središnje Hrvatske i Dalmacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HŽ putnički prijevoz pojačava veze između kontinenta i Dalmacije Od 16. lipnja na relaciji Zagreb - Split u prometu će, uz postojeća dva, biti još jedan dnevni sezonski vlak. U sklopu ljetne ponude pojavljuje se i povlastica 'Autom na more vlakom' koja omogućuje jeftiniji prijevoz automobila u vlaku.

I ove turističke sezone HŽ Putnički prijevoz pojačava veze između kontinenta i Dalmacije dodatnim vlakovima. Od 16. lipnja na relaciji Zagreb - Split u prometu će, uz postojeća dva, biti još jedan dnevni sezonski vlak. Od 30. lipnja do kraja kolovoza na istoj relaciji vozi sezonski noćni brzi vlak koji polazi iz Zagreba.

Pročitajte i ovo Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu Slika nije dostupna HŽ(eljezno doba) Djevojka silno htjela isprobati putovanje vlakom od Zagreba do Splita - bolje da nije

U njegovu sastavu bit će izravni vagoni Vinkovci - Split i Osijek - Split. Tri dnevna i dva noćna vlaka omogućuju ostvarivanje svih veza sa svim vlakovima iz kontinentalne Hrvatske i sa svim međunarodnim vlakovima, i to u odlasku prema Splitu i u povratku iz Splita. Omogućeno je i neometano ostvarivanje veza s trajektima koji plove do svih otoka splitskog arhipelaga.

>> Radnik zaustavio vlak kako bi spasio zeca - i to plišanog!

U sklopu ljetne ponude je i povlastica 'Autom na more vlakom' koja omogućava besplatan prijevoz automobila u noćnom vlaku na relaciji Zagreb - Split - Zagreb.
Povlastica vrijedi od 1. srpnja do 31. kolovoza za noćne brze vlakove br. 825 Zagreb GK (23.20) - Split (8.10) i br. 824 Split (21.18) - Zagreb GK (6.26).

Povlasticu mogu ostvariti putnici koji kupe zajedničku jednosmjernu ili povratnu prijevoznu kartu za relaciju Zagreb Glavni kolodvor - Split - Zagreb Glavni kolodvor, i to: dvije ili više osoba koje plaćaju kartu i putuju klasičnim vagonima 2. razreda. Uz kupljenu povratnu prijevoznu kartu, prijevoz automobila u oba smjera naplaćuje se po cijeni prijevoza automobila u jednom smjeru.

>> Strojovođa tijekom vožnje čitao novine!

Uz kupljenu jednosmjernu ili povratnu prijevoznu kartu i posteljne karte u odjeljku Tourist ili Double, prijevoz automobila je besplatan. Prijevoz automobila je besplatan i ako osoba putuje vagonom za spavanje u odjeljku Single uz kupljenu jednosmjernu ili povratnu prijevoznu kartu 2. vagonskog razreda i posteljnu kartu.

U suradnji sa Željeznicama Srbije već osmu sezonu na relaciji Beograd - (Knin) Split i obratno od 15. lipnja do 1. rujna ove godine vozi poseban vlak Jadran-express. Taj vlak iz Beograda polazi petkom, a iz Splita se vraća subotom. Vlak će u ponudi imati mogućnost putovanja u vagonima za spavanje i vagonima s ležajevima te mogućnost prijevoza automobila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene