Nakon sastanka resorne koordinacije HDZ HR - HDZ BiH održanog u zagrebačkom hotelu Sheraton ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović dali su izjave.


Dragan Čović je zadovoljan suradnjom i koordinacijom u zadnjih šest godina i kaže kako "su zadovoljni rezultatima koji mogu biti svima na ponos", a danas su razgovarali kako mogu još unaprijediti demografska politika, socio ekonomski odnosi, znanost, obrazovanje, kultura...

"Da nije bilo HDZ-a i gospodina Plenkovića teško da bi bili zadovoljni rezultatima izbora. Zbog toga samo ponosni na šest godina djelovanja ove Vlade ovdje", kazao je Čović i dodao kako je uvjeren kako će mnoštvo novih ljudi koji dolaze u izvršnu vlast u BiH u ime hrvatskog naroda još više stvoriti pretpostavke za suradnju hrvatske Vlade i Vijeća ministara BiH.

Zoran Milanović Na obilježavanju godišnjice oslobođenja Kupresa: Zoran Milanović danas u BiH

Ministar Gordan Grlić Radman kazao je kako "ova koordinacija želi dati resornu potporu svim onim tijelima i svim onim ministarstvima u Federaciji koje se brinu za očuvanje i položaj hrvatskog naroda, ali i kako bismo BiH još više približili Hrvatskoj i kako bi ona ostvarila kandidacijski status za članstvo u Europskoj uniji". Ministar kaže kako surađuju na puno područja i definiraju jasne ciljeve s adekvatnim rokovima izvršenja.

Sven Alkalaj Vijeće sigurnosti UN-a odobrilo nastavak vojne misije EU-a u BiH, sjednicu obilježio oštar istup veleposlanika BiH

I Grlić Radman je kazao kako možemo biti zadovoljni rezultatima izbora u BiH te očekuje da će BiH uskoro imati novo Vijeće ministara. "Očekujemo i da hrvatska Vlada održi jednu sjednicu upravo zajedničkih vlada", kazao je ministar.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju