Laura Codruța Kövesi u posjetu je Hrvatskoj, a o slučaju Gabrijele Žalac odgovarala je na pitanje novinarke Dnevnika Nove TV.


Europska javna tužiteljica Laura Codruța Kövesi završava svoj posjet Hrvatskoj. Zaključila ga je konferencijom za novinare, na kojoj je građane pozvala da bez straha prijave svoje sumnje.

To što imamo veći ili manji broj slučajeva korupcije od neke druge države, kaže Kovesi, nije mjerilo te postoji politička volja da se taj problem u zemlji riješi. U Hrvatskoj trenutačno vode oko stotinu istraga. 

"Obišla sam mnoge države i mnogi su ljudi uhićeni", odgovorila je na pitanje novinarke Dnevnika Nove TV Petre Buljan o Gabrijeli Žalac koju su istraživale hrvatske vlasti, no nije uhićena sve do akcije europskih tužitelja.

"Ali kako komentirate činjenicu da hrvatske vlasti nisu ništa našle?", dodala je Buljan.

Provjereno: Policija Političari s optužnicama: Samo je jedan stao pred kamere Provjerenog - "Ja isto želim da se to što prije riješi, jer se puno toga špekuliralo"

Hrvatski sabor, ilustracija Sabor odlučuje o osnivanju istražnog povjerenstva o EU fondovima: "Afera Softver nas je potaknula"

"Kao što sam rekla, ne komentiram konkretne slučajeve, ali to što je netko uhićen, znači da naši tužitelji rade", ponovila je, a na pitanje  
je li to znak da hrvatski tužitelji ne rade, Laura Codruța Kövesi
je odgovorila: "Rade na svojim slučajevima, ali nisam ovdje da ih prosuđujem."

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju