Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Službeno je

Orsat Miljenić: Kandidirat ću se za šefa SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Orsat Miljenić kandidirat će se za predsjednika SDP-a.

Orsat Miljenić donio je odluku i kandidirat će se za šefa SDP-a, a to je objavio i u statusu na svojem profilu na Twitteru.

Pročitajte i ovo Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik SDP-a IZBORNE KOMBINACIJE Hajdaš Dončić: "Čuo sam se s Milanovićem, predat ćemo mu mandate" Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?''

"Dijalog, uvažavanje, okupljanje i demokratsko nadmetanje ideja. To je moja vizija vođenja SDP-a i kandidirat ću se za predsjednika", napisao je na svojem Facebook profilu Miljenić.

Miljenić je povodom svoje kandidature za šefa SDP-a u ponedjeljak ujutro otvorio i svoj Twitter profil te pozvao javnost na razumijevanje dok se ne uhoda u korištenje tom društvenom mrežom.

Orsat Miljenić, saborski zastupnik SDP-a, dao je izjavu za medije u 11 sati u sjedištu stranke.

"Jutros sam poslao pismo članovima s namjerom da se mislim kandidirati", poručio je Miljenić.

"Ovdje pred vama sam da bih to priopćio i našim simpatizerima i građanima", rekao je Miljenić. "Prije ovog sam razgovarao sa svima, s članovima i ostalim kandidatima", dodao je.

"Svi članovi moraju biti u prilici izraziti stav i demokratski se boriti za njega i biti u prilici da se bore za njega", smatra Miljenić. "Razlikujemo se u detaljima i to je normalno", naglasio je.

"Dijalog je ono na čemu se treba temeljiti vodstvo SDP-a, razmjena ili ako hoćete sukob mišljenja", kaže Miljenić.

"SDP treba biti predvodnik modernizacije Hrvatske. Ako se ne budemo modernizirali, onda nećemo imati tu osnovnu funkciju, a ta je da smo bolji od drugih i da namećemo standarde. To i želim, da namećemo standarde", kaže Miljenić.

Naglasio je da SDP mora proći kroz proces modernizacije i promjena, paralelno s pripremama za lokalne izbore u 2017. godini.

"Ono što mi je cilj i zašto jesam član, ja sam ponosan što sam član SDP-a, jest da ljudi budu ponosni što su članovi SDP-a i da nam se žele priključiti", zaključio je Miljenić.

Nakon što je Zoran Milanović objavio da se više neće kandidirati za predsjednika stranke, Orsat Miljenić spominjao se kao mogući kandidat. SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić rekao je da bi upravo njemu dao podršku ako se kandidira.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene