450216
450216
450216
450216
450216

SVE VIŠE KANDIDATA Evo tko je sve zainteresiran za Milanovićevo mjesto

  • , 14.09.2016., 20:31
  • Autor:
  • komentara

Svakim danom sve je više imena koja se spominju kao mogući kandidati za uskoro upražnjeno mjesto Zorana Milanovića. Ranko Ostojić i Tonino Picula službeno su najavili kandidature no u SDP-u se spominju i druga imena.

 
 
 
 
Sve više kandidata (Video: Dnevnik Nove TV)
Sve više kandidata (Video: Dnevnik Nove TV)

'Istaknut ću kandidaturu za predsjednika Socijal demokratske partije Hrvatske', potvrdio nam je Picula iz Strasbourga namjeru kandidature. Ne treba se, kaže odreći funkcije europarlamentarca.

'Vjerujem da kao predsjednik SDP-a mogu još bolje obavljati svoj posao s pozicijom u Europskom parlamentu. Ne vidim da jedna pozicija isključuje drugu', kaže.

'Ja mislim da se SDP ne može voditi samo s Iblerovog trga. SDP prije svega treba otvoriti većem utjecaju ogranaka i članstva, a to se može podizanjem povjerenja najprije članstva, a onda i građana u SDP', rekao nam je.

Tako ne misli Zlatko Komadina kojeg je u prošloj kampanji za predsjednika stranke podupirao upravo Picula.

'Glavni grad Hrvatske je Zagreb, a ne Bruxelles', poručuje Komadina. On se ovoga puta neće kandidirati, za sada nikoga neće javno podržati.

'Ne bira se nasljednik u SDP-u nego budućnost SDP-a', kaže Komadina.

Javljaju se i novi kandidati. Mladi Osječanin Domagoj Hajduković kao i njegovi stariji kolege oglasio se putem Facebooka.

'Vidim stranku kao živi organizam u kojoj su ideali koji su nekad okupljali na tisuće mladih zaista važni i u kojem sukobljavanje razmišljanja i ideja jedino gura stranku naprijed, a ne nazad. To je moja vizija SDP-a i želim je predstaviti vama i otvoreno o njoj raspravljati s ostalim kolegama koji su se kandidirali i koji se misle kandidirati. Živjeli i neka najbolji pobjedi', poručuje.

No kandidatura bi moglo biti još. Spominje se Davora Bernardića koji navodno još razmišlja o svemu jednako kao i Rajko Ostojić. O kandidaturi, potvrđeno nam je, razmišlja i Orsat Miljenić. On je danas samo poručio kako nema komentara. Siniša hajdaš Dončić za sada je odustao od kandidature. I Tonino Picula očekuje više kandidata.

'Ja bi doista volio da pored mene i gospodina Ranka, kolege Ranka Ostojića, se javi još ljudi', kaže.

Predsjedništvo stranke sastaje se u četvrtak. Dogovorit će sastanak Glavnog odbora idući vikend kada bi trebao početi i službeni postupak kandidature. Bude li sve po planu SDP bi prvi krug izbora za predsjednika mogao imati već 12. studenog.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se