Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rat se nastavlja

Osijek krenuo u ofenzivu tešku milijun kuna: Trodnevni udar na komarce sa zemlje i iz zraka, izdano upozorenje građanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Osijek neprekidno dolaze komarci s netretiranih područja. Gradonačelnik Ivan Radić donio je odluku da se nastavi s intenzivnim tretmanima njihova suzbijanja.

Grad Osijek, temeljem preporuka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, provodi trodnevne tretmane suzbijanja komaraca sa zemlje i iz zraka, i to na području cijeloga grada na površini od 8034 hektara.

Akcija je započela sinoć na području Sarvaša i Nemetina, gdje su se istovremeno provodili tretmani sa zemlje i iz zraka, dok su se na području Vinogradske ulice tretmani provodili sa zemlje. 

Danas će se provesti obje vrste adulticidnih tretmana, ali na području cijeloga grada. Avionski tretman i tretman sa zemlje ponovit će se i sutra na području Višnjevca i Josipovca, a istovremeno će se sa zemlje provoditi tretmani na području Brijesta i Cvjetnoga naselja.

Cijena navedenih tretmana iznosi 971.985,00 kuna, od toga se 517.500,00 kuna odnosi na avionske tretmane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi gradonačelnik Osijeka Ivan Radić preuzima palicu u rodnom gradu: Ne propušta priliku navijati za omiljene osječke nogometaše, a sada je i sam odigrao najvažniju utakmicu

Pročitajte i ovo Tretman protiv komaraca - 1 SLAVONIJA U RATU S KOMARCIMA Muke zbog krvopija koje stižu iz srca zaštićenog područja: "Čekaju kod vrata i kad otvoriš, oni su već unutra"

''Sukladno zakonskim propisima, avionski tretmani provode se iznad zelenog pojasa, dok se u naseljenim područjima mogu provoditi samo tretmani sa zemlje. Pozivamo sugrađane da prilikom provođenja tretmana izbjegnu nepotrebno izlaganje insekticidu, a osobito vozače na pojačani oprez kod nailaska na dimnu zavjesu te pčelare da zatvore svoje košnice'', izvijestili su iz Grada Osijeka.

Kažu kako je aktualna situacija na terenu posljedica činjenice da Osijeku susjedne općine ne provode mjere njihova suzbijanja, iako su to, kako tvrde, dužne prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Grad Osijek dosad je proveo sve preporuke Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, koji kao stručna služba i ugovorni partner Grada Osijeka upravlja cijelim sustavom kontrole komaraca.

''Uključujući danas najavljene tretmane, riječ je o ukupno 15 larvicidnih tretmana na površini od 320 hektara, četiri avionska tretmana na površini od 4900 hektara, tri ručna tretmana na 119 hektara teško dostupnih zelenih površina te 13 adulticidnih tretmana sa zemlje na površini od 17.977 hektara'', istaknuli su iz Grada Osijeka.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene