Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Praksa u nekim školama

Prvo otkaz pa onda zapošljavanje nakon nekoliko tjedana, a sve to jer ne žele isplatiti božićnice

U Sindikatu hrvatskih učitelja upozorili su na škole koje, kako tvrde, ne žele isplatiti božićnice radnicima zaposlenima na određeno. Zbog toga im prije Božića podijele otkaze, a zatim ih nakon nekoliko tjedana opet zaposle. Riječ je, tvrde u Sindikatu, o dugogodišnjoj praksi.

Navode sindikata da je Ministarstvo obrazovanja školama dalo usmenu uputu o raskidu ili otkazivanju ugovora na određeno iz Ministarstva su odbacili. Poručuju da je njihov stav zapošljavati osobe na određeno dok postoji stvarna potreba za radom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odbacila kritike Blaženka Divjak: "Škole neće biti čuvaonice, u razredima će se odvijati nastava" Povećanje plaće na fakultetima (Foto: Dnevnik.hr) nastavlja se Štrajk prosvjetara koji žele veća primanja: S 20 godina staža i povećanjem koeficijenta plaća im raste za 170 kuna

"Oni više nemaju posao, ali im se kaže da će s 7. 1. njima potpisati novi ugovor o radu. Jedna zaposlenica koja nas je jučer zvala je rekla da je jako pogođena jer ona na taj način radi 12 godina", rekla je Ana Tuškan, glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja.

Također, jedna škola zaposlenicima je isplatila božićnice, a od njih je traženo da tu božićnicu i vrate.

Za Novu TV obratila se i učiteljica Irena sa svojim iskustvom:

"Prije nekoliko godina radila sam na zamjeni u jednoj školi. Prekinut mi je ugovor sredinom 12. mjeseca i ponovno mi je obnovljen sredinom prvog mjeseca. Sada srećom radim u školi koja nema praksu prekidanja ugovora tijekom praznika."

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene