U Sindikatu hrvatskih učitelja upozorili su na škole koje, kako tvrde, ne žele isplatiti božićnice radnicima zaposlenima na određeno. Zbog toga im prije Božića podijele otkaze, a zatim ih nakon nekoliko tjedana opet zaposle. Riječ je, tvrde u Sindikatu, o dugogodišnjoj praksi.


Navode sindikata da je Ministarstvo obrazovanja školama dalo usmenu uputu o raskidu ili otkazivanju ugovora na određeno iz Ministarstva su odbacili. Poručuju da je njihov stav zapošljavati osobe na određeno dok postoji stvarna potreba za radom.

Vezani članci Oznaka za opasnost u blizini škole u centru Zagreba - 3 Dok se roditelji pitaju trebaju li djeca s kacigama do škole, Bandić tvrdi: ''Ako cigla padne nekome na glavu, podnosim ostavku'' Blagajna, ilustracija Zastupnice traže smanjenje poreza za ženske higijenske potrepštine. Pitali smo njihove muške kolege podržavaju li ih: "Malo mi je neugodno"

"Oni više nemaju posao, ali im se kaže da će s 7. 1. njima potpisati novi ugovor o radu. Jedna zaposlenica koja nas je jučer zvala je rekla da je jako pogođena jer ona na taj način radi 12 godina", rekla je Ana Tuškan, glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja.

Također, jedna škola zaposlenicima je isplatila božićnice, a od njih je traženo da tu božićnicu i vrate.

Za Novu TV obratila se i učiteljica Irena sa svojim iskustvom:

"Prije nekoliko godina radila sam na zamjeni u jednoj školi. Prekinut mi je ugovor sredinom 12. mjeseca i ponovno mi je obnovljen sredinom prvog mjeseca. Sada srećom radim u školi koja nema praksu prekidanja ugovora tijekom praznika."

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.