Obavijesti Video Pretražite Navigacija
normalna pojava

Nesvakidašnji prizor iz nuklearke u Krškom zbunio građane: Iz elektrane objavili o čemu je riječ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz nuklearne elektrane Krško ovih dana izlazi neuobičajeni bijeli dim koji je zbunio lokalno stanovništvo. Pojasnili su o čemu je riječ iz elektrane.

Ovih je dana uočen neuobičajeni bijeli dim kako izlazi iz nuklearne elektrane Krško. Ovaj je nesvakidašnji prizor zbunio lokalno stanovništvo, a iz NE Krško kažu da je ovo sasvim normalna pojava.

Budući da je protok rijeke Save prethodnih nekoliko dana vrlo spor, za nastavak normalnog funkcioniranja elektrane uključili su se rashladni tornjevi. Potrebu za njima stvorile su i svakodnevne visoke temperature zraka, piše 24sata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HEP-U ODOBRENO ZADUŽENJE Plenković o ublažavanju cijena goriva: "U ponedjeljak donosimo odluku"

Prema trenutnim hidrološkim prilikama rijeke Save rashladni tornjevi rade. Rashladni tornjevi su dio trećeg rashladnog kruga elektrane. Zato je iznad elektrane vidljiv oblak vodene pare.

Oblak je rezultat miješanja hladnijeg zraka i vlažnog toplog zraka koji se diže iznad rashladnih tornjeva. Tijekom dana, kada se zrak zagrije i postane relativno suh, oblak nestaje, pojasnili su iz NE Krško.

Dodaju kako nuklearna elektrana radi punom snagom, a u trenutnim uvjetima iskorištenje je nešto manje (33,5 posto), dok u uobičajenim uvjetima ono iznosi 35 posto.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene