Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"EPSKA PLJAČKA"

Todorić se raspisao i poručio Plenkoviću: "Ovo je pravi rat protiv Hrvatske, a ne vaša hibridna medijska imaginacija"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivica Todorić je nedjelju odlučio iskoristiti za popunjavanje svog bloga. I dok je radni narod uglavnom odmarao, Todorić je objavio dva teksta. U prvom se osvrnuo na izjave bivšeg ministra pravosuđa Ante Šprlje o Lex Agrokoru, a u drugoj je uspoređivao burzovna izvješća "svojih" tvrtki s izvješćima Ante Ramljaka, povjerenika za Agrokor.

U svojoj prvoj objavi Ivica Todorić se osvrnuo na izjave bivšeg ministra pravosuđa iz kvote Mosta, Ante Šprlje, koji je ustvrdio da je Lex Agrokor prvi put vidio tri dana prije nego što je taj zakon izglasan. 

Pročitajte i ovo Slučaj Agrokor; ilustracija - 3 U slučaju Agrokor Hrvoj Šipek zatražila zaštitu zakonitosti vještačenja, Todorić: "Ovo je sramota za pravosudni sustav Hrvatske" Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno"

Šprlje je to u nedjelju rekao za N1, dodajući da su ga u tom Ministarstvu korigirali i uskladili "s mogućnostima hrvatskog zakonodavstva". 

Šprljine izjave, smatra Todorić, govore da je "neustavni Lex Agrokor kreirala je skupina interesno povezanih ljudi koje je vrlo svjesno okupila ministrica Dalić kako bi se stvorila pozicija za stjecanje ogromne nepripadne financijske koristi".

"Tvorci Lex Agrokora danas upravljaju otetom kompanijom i sa svojim partnerima u inozemstvo izvlače stotine milijuna eura bez ikakvog nadzora uz stalno pokroviteljstvo potpredsjednice i predsjednika Vlade. Za to vrijeme premijer živi i vodi virtualni hibridni rat u kojem je jedini general. Gospodine Plenkoviću spriječite rastakanje hrvatskih nacionalnih vrijednosti, spriječite pljačku Agrokora, ovo je pravi rat protiv Hrvatske, a ne vaša hibridna medijska imaginacija. Hrvatska ostaje bez milijardi zato jer vi to dopuštate. I to nije nikakav hibridni rat - to je epska pljačka za koju je odgovorna vaša Vlada", napisao je Todorić.

Komparacija izvješća

U svojoj drugoj objavi Todorić je uspoređivao brojke iz izvješća izvanredne uprave Ante Ramljaka i one koje su Agrokorove tvrtke objavile u financijskom izvješću Zagrebačkoj burzi, a koje je prenio Poslovni dnevnik.

Todorić tako tvrdi da ta izvješća otkrivaju manipulacije izvanredne uprave Agrokora. 

"Očite manipulacije rezultatima i brojevima izvanredna uprava više niti ne skriva, a potvrđuje ih komparacija s izvještajima koje je objavio poslovni.hr. Neviđena pljačka koju provodi Ramljak po direktivama Wilhelma Hemetsbergera i Knightheada, a koje odobravaju premijer Plenković i njegova potpredsjednica Dalić, sada je pred javnošću u primjerima koje ću vam prezentirati u nastavku i u kojima se vide nevjerojatna odstupanja", tvrdi Todorić, pa u nastavku objavljuje dijelove Ramljakovih izvješća te dijelove financijskih izvješća Konzuma, Leda, Tiska, Zvijezde i PIK-a Vinkovci. Izvješća možete pronaći OVDJE.

"Svi podaci koji Ramljaku i Knightheadu ne odgovaraju za provedbu njihovih interesa napisani su toliko malim fontom da ih se ne može iščitati. No, kad se cijelo izvješće sagleda kroz stručnu prizmu, odmah je vidljivo da su manipulacije toliko velike da su neobjašnjive. Šteta koju će svojim djelovanjem napraviti Ramljak prerasta u nevjerojatnu financijsku diverziju iz koje korist izvlače od Vlade odabrani pojedinci, odvjetnička društva i strani fondovi. Šutnja i nečinjenje dok se privatna imovina oteta neustavnim Lexom pljačka, prerasta u organizirani kriminal najvećih razmjera", zaključuje Todorić.

Njegovu usporedbu možete pogledati OVDJE

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene