Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Otac hrabre lavice Nore Šitum, koja je prije nekoliko mjeseci izgubila bitku s teškom bolesti, nakon jučerašnje rekacije udruge Hrabro dijete, danas se putem Facebooka oglasio otvorenim pismom.


Ivica Šitum je jučer na pressici za medije prozvao udrugu Hrabro dijete za prikrivanje računa s novcem prikupljenim u kampanji za liječenje njegove kćeri Nore i tražio da se objavi istina o novcu koji je prikupljen. Iz prozvane udruge jučer su odgovorili kako se ništa ne skriva i objavili preslike računa na svojem Facebook profilu.

Vezani članci Nora Šitum (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Đurđa i Željko Siladi nepravomoćno osuđeni zbog krađe novca od akcije za Noru Šitum Slika nije dostupna Norino stanje pogoršano: 'Pojačajte molitve i pozitivne misli!'

>> Norina majka: 'Zahvaljujem vam što lažete, obmanjujete javnost, što nemate morala'

>> Oglasila se predsjednica udruge 'Hrabro dijete': Evo što kaže o optužbama Norinih roditelja

Nastala prepirka rasplamsala se i na internetu, a ponukan komentarima Ivica Šitum je odlučio putem Facebook stranice 'Vratimo osmijeh Nori na lice NORA FORA Strašni LAV', objaviti otvoreno pismo javnosti. Njegovo pismo prenosimo u cjelosti.

'Poštovani!

Put koji smo izabrali dug je i trnovit i to smo znali od samog početka ali jedini način da se istina sazna je nažalost ovaj. Suočeni smo ne samo sa dobrim komentarima nego i sa lošim. Loše je ružno slušati, ali svi imaju pravo na komentar i na svoje mišljenje. Jedino što nas ohrabruje je to da istina mora kad tad izaći na vidjelo i da onaj tko laže ne može lagati dovjeka. Gledam dnevnik večeras i svi oni koji su umješani u afere i protiv kojih se vode sudski postupci, plaču i govore kako su žrtve. Mi naše suze nastojimo zadržati u naša 4 iznajmljena zida i pokušavamo zadržat dostojanstvo. Sve što smo iznjeli su činjenice podkrepljene dokumentima. Sav novac koji je skupljen na naš privatni račun je prebačen onaj dan kad smo krenuli u Ameriku na račun udruge HD. Radi se o iznosu od 3.800.000 kn baš zbog toga da nas netko ne bi sutra prozivao zbog novca i za to imamo sve dokumente. Jedino što smo tražili je to da se nama kao roditeljima i javnosti dostavi dokumentacija koliko je skupljeno novca i kako je novac trošen a na to pitanje će netko kad tad morati odgovoriti. Ako ne nama onda će odgovarati institucijama. Trebat će malo vremena ali ako Bog da ipak ćemo saznati istinu, a to je najbitnije i to smo dužni našem djeteu i ljudima koji su nam pomogli kad nam je bilo teško.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook