Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li fizičara podržati SDP?

Ivica Puljak kandidat je Centra za gradonačelnika Splita, cilj mu je ujediniti centar i lijevicu: "Od Splita želim napraviti centar svita, neću butigu u svoju politiku"

Kandidat stranke Centar za splitskoga gradonačelnika znanstvenik Ivica Puljak rekao je kako kreće u predizbornu kampanju za lokalne izbore u svibnju, a obići će sve gradske kotareve i mjesne odbore, gdje će s građanima razgovarati o rješavanju teškoća.

Fizičar Ivica Puljak bit će kandidat stranke Centar u borbi za mjesto gradonačelnika Splita. Potvrdio je i kako s kampanjom kreće odmah.

Pročitajte i ovo Konferencija za medije stranke Centar povodom prosvjeda u Zagrebu - 3 "Možemo srušiti HDZ" Ivica Puljak pozvao Splićane na prosvjed u Zagrebu: "Mi ćemo organizirati prijevoz" Andrej Plenković Lex AP Prijavili Plenkovića europskim institucijama: Upozorili na uspostavljanje stranačke države straha

"Danas krećem u kampanju u okviru koje ću obići sva 34 splitska kotara i mjesna odbora i u razgovoru s građanima pitati ih što ih muči i kakve oni probleme imaju i ponudit ću rješenje građanima Splita", rekao je Puljak na konferenciji za novinare na otvorenome u gradskoj četvrti Plokite, gdje je, dodao je, proveo djetinjstvo i mladost.

Sadašnjoj i bivšim vlastima u Splitu zamjerio je što nisu rješavale teškoće, nego su se bavile političkom trgovinom, čemu se on protivi. U utrku za gradonačelnika Splita Ivica Puljak iz stranke Centar simbolički je krenuo s tržnice. "Obećavam da je jedina trgovina kojom ću se baviti trgovina kad kupujem nešto na nekom od pazarića", poručio je Puljak.

Po njegovim riječima, najveći problemi Splita su komunalni nered i loša infrastruktura te što je na ulicama mnoštvo automobila. Također, rekao je, problem je i loš standard obrazovanja pa se zauzima da sva djeca u tom gradu idu u školu u jednoj smjeni i da imaju u njoj imaju topli obrok.

"Imamo pravo da grad Split bude kao i bilo koji drugi svjetski grad, a ja sam živio u nekim od njih i ta iskustva želim prenijeti ovdje i od Splita napraviti zaista centar svita", istaknuo je Puljak.

Za progresivan i moderan Split

Na novinarski upit je li razgovarao sa SDP-om, koji dosad još nije istaknuo kandidata za splitskoga gradonačelnika, o tome da se ujedine i da ga ta stranka podupre kao kandidata ljevice, odgovorio je kako je on zasad jedini kandidat centra i ljevice koji ima izgleda ući u drugi krug izbora za splitskoga gradonačelnika.

"Pozivam sve ostale političke opcije kojima je stalo do Splita i koje žele progresivni i moderni Split da se pridruže i da zajedno pobijedimo na predstojećim izborima i zaokrenemo smjer Splita", istaknuo je Puljak.

Pritom je podsjetio kako se nedavno bivša stranka Pametno, kojoj je predsjednica bila njegova supruga Marijan Puljak, ujedinila sa strankom Centar Darije Orešković, ali, dodao je, to nije dovoljno te treba nastaviti ujedinjavanje za lokalne izbore.

Rekao je kako će politička opcija koja ga je kandidirala za splitskoga gradonačelnika zajedno s partnerima biti većina u Gradskome vijeću, a ako se to ne dogodi, onda će, kako je dometnuo, "ponovno ići na izbore jer želi da građani odluče o većini u Gradskome vijeću, a ne da se ona postiže političkom trgovinom".

Želi fer i korektnu borbu

Na upit očekuje li da mu Željko Kerum iz Hrvatske građanske stranke (HGS) bude protukandidat u drugom izbornom krugu, Puljak je odgovorio kako će o tomu odlučivati građani, a on bi želio da kampanja bude fer i korektna.

Novinari su ga podsjetili da je njegova supruga Marijana Puljak prilikom razlaza sa strankom Pametno izjavila da "ni ona ni on neće biti kandidati za gradonačelnika". Pitali su ga što se promijenilo da je donio drukčiju odluku, na što je on odgovorio kako su se promijenile okolnosti.

"Ona je rekla da vjerojatno ni ona ni ja nećemo biti kandidati za gradonačelnika, ali promijenile su se okolnosti, a u politici i u životu kad se promijene okolnosti, promijeni se i ono što želite i što je nužno", rekao je Puljak. "Postoji tamo izjava koja kaže Neću politku u svoju butigu. Ja to naravno poštujem, takav izbor građana, ali ja obećavam da ja neću butigu u svoju politiku", zaključio je.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene