Najveći poslodavac u Dalmaciji, Tomislav Mamić, najavom da će se aktivno uključiti u kampanju za gradonačelnika Splita, dodatno je uzburkao ionako zanimljivu izbornu trku u ovom gradu.

Galerija


Političku scenu pod Marjanom uzdrmao je vlasnik Tommy grupe Tomislav Mamić. Potvrdio je da će se aktivno uključiti u kampanju. A da će biti kandidatkinja prije dva mjeseca potvrdila je Branka Ramljak. Bivša Vladina povjerenica za Split, glasovima članova Hajduka vodila je i nadzorni odbor kluba.

Vezani članci Slogan Vice Mihanovića i Ivica Puljak Svemir glavna tema izbora u Splitu: Mihanović promijenio slogan za drugi krug, Puljak to nije mogao prešutjeti Ivan Radić - 1 Politička zvijezda u usponu o moćnom rezultatu u prvom krugu, ali i o protivnicima: "Ja takvu kampanju neću voditi"

"Nezadovoljstvo je rezultiralo time da sam se i ja odlučila upustiti u jednu veliku i važnu utakmicu za naš grad. Jer smatram da u gradu postoji još jako puno potencijala“, rekla je. Dodala je kako ona neće velike projekte raditi u zagušenim sobičcima.

Bivši gradonačelnik Željko Kerum nakon četiri godine koalicije s HDZ-om u gradu i županiji, ponovno ide u utrku za čelno mjesto Splita. Na izbore izlazi i aktivist Bojan Ivošević. Nositelj je liste nazvane Kandidati bez kompromisa. A svoju kandidaturu još u listopadu objavio je ginekolog Zdeslav Benzon.

"Grad već dvanaest godina u tri zadnja mandata stagnira, čak i propada rekli bismo pa ga neki nazivaju Afrika sa strujom", izjavio je kandidat HSLS-a Benzon.

Izbori pred vratima, a velike stranke i dalje bez istaknutih kandidatura. HDZ će, izgledno je, idućeg tjedna potvrditi predsjednika ogranka Vicu Mihanovića. A SDP, čini se, nije ni blizu rješenja tko će pokušati naslijediti Ivu Baldasara. Kandidaturu je potvrdio i Ivica Puljak ispred stranke Centar, a za glasove će se boriti i kandidati stranaka Pametno, Mosta i splitskog Možemo.

A pred novim čelnikom Splita puno je posla. Donošenje novog GUP-a jer postojeći odavno nije razvojni dokument. Odvajanje otpada, prometna infrastruktura, Marjan pred izdisajem, samo su dio gorućih problema.

Više o ovoj temi doznajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr