Nakon sastanka s ministricom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu skrb Vesnom Bedeković, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava poručio je da su održali konstruktivan sastanak na kojem su razgovarali o problemima u resoru. Gradonačelnik je poručio je da će javnost na vrijeme saznati o prosvjedu najavljenom za listopad.


Na pitanje novinara o njegovu odnosu s premijerom Andrejem Plenkovićem, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je da problema u komunikaciji nikada nisu imali te da će, bude li potrebe za sastankom, do komunikacije s premijerom i doći. ''A što se tiče odnosa premijera i unutarstranačkih pitanja, to ćete nam dozovoliti da riješimo unutar stranke pa ću vam znati više reći'', poručio je gradonačelnik novinarima u Vukovaru.

Vezani članci Ivan Penava u Vukovaru - 1 Plenković bio u Vukovaru na otvorenju Ureda Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije, Penava: ''Bilo bi pristojno da su me pozvali kao gradonačelnika'' Andrej Plenković Plenković o izlasku Ivana Penave iz HDZ-a: "Koga nema, bez njega se može i mora, ja ne plačem ni za kim"

Penava je kazao i da će se o prosvjedu koji bi se trebao održati u listopadu u Vukovaru sve doznati na vrijeme. ''Preozbiljne su stvari u pitanju, nemojmo biti nestrpljivi'', kazao je gradonačelnik.

Penava ostaje pri svojoj objavi kojom kritizira rad sutkinje u ponovljenom postupku protiv Marijana Živkovića, zbog razbijanja dvojezičnih ploča i u kojoj rad institucija naziva sramotnim. ''Što se tiče moje objave na društvenim mrežama, ona je vrlo jasna i nedvosmislena, točno je onakva kakva treba biti i to je sve što bih po tom pitaju rekao. Sročena je tako da se s njom ne može nikako manipulirati osim onako kako je'', rekao je.

O tome se na društvenim mrežama oglasila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. ''Većim angažmanom nadležnih institucija, sva otvorena pitanja oko Vukovara i tragedije koju su svi Vukovarci tijekom velikosrpske agresije proživjeli trebala su biti i trebaju biti riješena, prvenstveno kada je riječ o neprocesuiranim ratnim zločinima i traganju za nestalim hrvatskim braniteljima i civilima. Učinimo sve da do ovih potresnih i bolnih situacija više ne dolazi'', napisala je Predsjednica.