Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ne vjeruje institucijama

Plenković o Penavinu statusu na Facebooku: "Rješavat ćemo to unutarstranački"

Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivan Penava (Foto: Dnevnik.hr) Ivan Penava (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava na Facebooku je napisao kako se srami državnih institucija, a premijer Andrej Plenković misli da zna na što se to odnosilo.

Početak ponovljenog suđenja vukovarskom branitelju Marijanu Živkoviću, zbog razbijanja ploče s ćiriličnim natpisom na zgradi policijske postaje u rujnu 2013., izazvao je žestoke reakcije branitelja, uz koje je stao i vukovarski gradonačelnik. Ivan Penava objavio je na svojem Facebook profilu snimku sa suđenja i status u kojem proziva sutkinju, te navodi 58. članak Ustava. Satus završava riječima, "Sramim se institucija ove države i osoba koje ih vode na ovaj način!".

Pročitajte i ovo Andrej Plenković zgrožen je uhićenjima Plenković iz Čakovca: "Načelno imam 76 ruku. I više. Nina? Ona vam je suho zlato" Ivan Penava predao kaznenu prijavu protiv Andreja Plenkovića Ništa od koalicije? Domovinski pokret predao kaznenu prijavu protiv Andreja Plenkovića

"Mislim da je to na jučerašnje suđenje protiv gospodina Živkovića koji je izgubio dva sina u Domovinskom ratu. Ljudi koji su izgubili svoje najbliže, kojima su životi nepovratno promijenjeni na gore i koji su doživjeli najveće strahote naravno da jako teško i emotivno doživljavaju određene stvari i da se jako teško mogu vratiti u kontekst rezoniranja nekoga tko takvo iskustvo nema", rekao je premijer Andrej Plenković novinarima, javlja N1. Radi se o suđenju Marijanu Živkoviću za razbijanje dvojezičnih ploča i izjavi sutkinje da sinove treba oplakivati u tišini.

"Poruka kojžu smo mi poslali kao Vlada i institucije poput policije, odvjetništva jest da smo učinili više na istraživanju i procesuiranju ratnih zločina koje se odnose na područje Vukovara, a koje je najosjetljvije.

Mislim da kada gledamo cjelinu da stvari idu u smjeru da se teži prema istini, ratni zločini ne zastarjevaju, tko treba odgovarati će odgovarati, a istodobno kao društvo moramo graditi ozračje koje ide prema pomirbi, uključivosti i gledanju naprijed, to je politka koju vodimo i iza koje stojimo", dodao je Plenković i istaknuo da će razgovarati s Penavom i to rješavati unutarstranački.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene