Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I Anušić očekuje smirenje

Butković o izborima u HDZ-u: "Smirit će se, ide bonaca. A Škorićeva podrška me nije iznenadila, on je bistar čovjek''

Ivan Anušić
Ivan Anušić Foto: DNEVNIK.hr
Član Predsjedništva HDZ-a Ivan Anušić izjavio je u četvrtak da će se unutarstranačka kampanja u HDZ-u, koja je krenula žestoko, spustiti te izrazio nadu da će se nastaviti u korektnom tonu, istaknuvši da uvijek treba paziti na jedinstvo stranke.

Anušić, koji je kandidat za potpredsjednika HDZ-a u stožeru Andreja Plenkovića, na izlasku iz Banskih dvora najavio je da će predsjednik HDZ-a Plenković predstaviti svoj program za unutarstranačke izbore u subotu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

Komentirajući nedavne izjave iz dvaju HDZ-ovih izbornih stožera, onoga Kovača, Penave i Stiera s jedne strane te Plenkovića s druge, kazao je da je kampanja krenula žestoko. "To se ponijelo na početku, ali će se spustiti. Ne smije se tako nastaviti, spustit će se lopta na zemlju", ustvrdio je Anušić.

Dodao je da postoje suprotstavljena mišljenja, ali da u tim mišljenjima kandidati trebaju "uvijek gledati i paziti na jedinstvo stranke i na osobe kojima se obraćaju".

Anušić je izjavio da u suprotnom stožeru ne vidi krivce za gubitak HDZ-a na predsjedničkim i parlamentarnim izborima te da ne želi nikoga optuživati, jer je priča oko izbora završena. "Ja sam rekao tko je krivac za izgubljene izbore, podnijeli smo tu odgovornost, ja kao šef stožera i svi oni koji su bili involvirani. Da se moglo više, moglo se, očito se nije i to je to", kazao je.

Ustvrdio je da su izbori izgubljeni neovisno o tome tko je koliko bio aktiviran, a da se to jasno vidi ako se izlistaju događanja, izjave članova HDZ-a, njihove profile na društvenim mrežama.

Butković: ''Škorić je bistar, zna prepoznati što je dobro''

Ministar prometa Oleg Butković je izrazio očekivanje da će se situacija u HDZ-u uoči unutarstranačkih izbora smiriti i nastupiti bonaca nakon previranja među kandidatima. "Smirit će se, ide bonaca. Takav imam osjećaj", rekao je Butković uoči sjednice Vlade.

Kaže i da ga nije iznenadila potpora predsjednika splitskog HDZ-a Petra Škorića Andreju Plenkoviću, iako se nagađalo da će Škorić podržati Miru Kovača za predsjednika stranke. "Nije me iznenadilo. Znam Petra Škorića, on je bistar čovjek, zna prepoznati što je dobro", rekao je Butković.

Vezano uz odnos gradonačelnika Milana Bandića i zagrebačkog HDZ-a nakon neizglasavanja Generalnog urbanističkog plana, Butković nije zabrinut da će HDZ-ov kadar u gradskim tvrtkama biti izložen Bandićevoj odmazdi. "Valjda su ljudi tamo po nekim kompetencijama, a ne po političkoj zasluzi", rekao je Butković.

Dodao je i kako ne zna što će Bandić sada napraviti, ali što se tiče GUP-a HDZ je, kaže, imao svoj stav. "Držali smo se toga do kraja, nije bilo političke trgovine i drago mi je da je tako", zaključio je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene