Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istraga koju je oko curenja diplomatskih bilješki o siječanjskom posjetu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović SAD-u pokrenuo ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier, traje i dalje, a izvješće Ministarstva o tome poslano je i u SOA-u i UNVS.


Na upit Nove TV Ministarstvu vanjskih poslova oko toga je li istraga oko curenja diplomatskih bilješki posjeta predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović SAD-u početkom siječnja, još uvijek u tijeku, dobili smo odgovor kojeg potpisuje Ured glasnogovornika.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović Bivša predsjednica oglasila se o izgradnji kuće za osmeročlanu obitelj, otkrila čija je pomoć bila ključna Kolinda Grabar-Kitarović Bivša predsjednica volontirala na Banovini te obećala kuću osmeročlanoj obitelji: "Došla je sa stručnjacima, sagradit će mi novu kuću na mjestu stare"

"Glede pokrenute istrage o curenju zaštićenih podataka vezanih uz bilješku o posjeti predsjednice Republike Hrvatske SAD-u, izvješćujemo Vas kako je nadležni pomoćnik ministra vanjskih i europskih poslova, Uprave za strateške i sigurnosne poslove, u okviru svojih nadležnosti sastavio izvješće koje je 23. 01. 2017. dostavljeno na daljnje postupanje nadležnim tijelima, UVNS-u i SOA-i", stoji u odgovoru.

Podsjetimo, s Pantovčaka su pozdravili pokretanje navedene istrage. "Predsjednica pozdravlja i podupre istragu o curenju diplomatske bilješke. Predsjednica je već kazala kako neće o tim sastancima govoriti javno, već s najvišim državnim dužnosnicima", rekao je proteklog tjedna glasnogovornik Luka Đurić.

Prema bilješki koja je objavljena u medijima, predsjednica je u Sjedinjenim Državama boravila u radnom posjetu kako bi iskoristila razdoblje tranzcije između dviju administracija u svrhu strateškog i političkog pozicioniranja Hrvatske.

Kolinda Grabar-Kitarović, tvrdi se u bilješci, razgovarala je sa senatorima, kongresnicima, vodstvima think-tankova i nevladinih udruga, gospodarstvenicima te političarima i suradnicima bliskim izabranom predsjedniku Donaldu Trumpu.