Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korisnici strpljivi

Iščekivanje pravomoćnosti presude: 'Spreman sam čekati koliko mogu!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Korisnici kredita u švicarskim francima unatoč jučerašnjoj povijesnoj presudi, pravomoćnost presude morat će čekati i do godinu dana.

Odluku o pravomoćnosti, predmetima pretrpan Visoki trgovački sud, teško će donijeti unutar godine dana. Banke su najavile žalbe, na za njih, nepovoljnu presudu.

Pročitajte i ovo Filip Zavadlav Od Nobelove nagrade do hipija VELIKA GALERIJA Cirkusom počeo, cirkusom završio: Pogledajte u kakvom je izdanju Filip Zavadlav dočekao presudu Švicarski franci (Foto: Dnevnik.hr) Građanska inicijativa Presuda koju je sa zanimanjem čekalo 125.000 hrvatskih obitelj: ''Volja potrošača je presudna''

Ipak, stvari bi se mogle ubrzati jedino ako se predomisle i krenu u nagodbe s korisnicima kredita. Jučer im je to savjetovao sudac, a danas i predsjednik Ivo Josipović.

>> Detalji koje trebate znati imate li kredit u švicarcima!

'Mislim da tu kulturu dijaloga i uvažavanja različitih interesa na način da svi prežive ako tako mogu reći, moramo njegovati u Republici Hrvatskoj', rekao je predsjednik Ivo Josipović.

'Budući da se radi o procesu koji je bitan za 10-tine tisuća ljudi nadamo se da će to Visoki Trgovački sud uzeti u obzir i da će pokušati biti što hitriji u svemu tome', rekao je Goran Aleksić, koordinator pravnog tima Udruge Franak.

'Nažalost to može trajati dugo. Spreman sam na sve. Spreman sam čekati koliko mogu jer dok god presuda ne bude pravomoćna ja moram plaćati svoje anuitete kako god znam', rekao je Božo Ivošević, korisnik kredita. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene