Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanovnici karlovačkog Dubovca navodno su pred podizanjem kolektivne tužbe protiv Karlovačke pivovare. Neki odvjetnici potvrdili su kako se Dubovčani već neko vrijeme u odvjetničkim uredima zanimaju upravo za tu mogućnost. No, čini se da ipak od tužbe neće biti ništa.


Iako se čini kako se sve vratilo u normalu, smrt Zdravka Martinovića još potresa karlovački kraj. Stanovnici ove male ulice nadomak pivovare i potoka uz koji se dogodio nesretni slučaj strahuju da se sve ne zaboravi te nastavi po starom, možda s nekom novom žrtvom. No, najava tužbe ipak je demantirana.

Vezani članci Milan Bandić Vještakinja dala iskaz u aferi Agram: Nepravilnosti u troškovnicima, pogodovalo se Pripuzovoj CIOS grupi Vladimir Šeks Vladimir Šeks tužio Hrvatsku Europskom sudu za ljudska prava: "Da, kako ne, istina je. To je u interesu države"

'Po meni nema potrebe za ovakvom kolektivnom tužbom, a ljudi koji su obeštećeni, ako su obeštećeni oni će svoje iznać ili privatnom tužbom ili nekom zajedničkom iz te ulice', kjaže Vlado Justament, predsjednik gradske četvrti. 


Unatoč najavi kolektivne tužbe Dubovčani danas nisu željeli pred kamere. Pred kamere nije željela ni odvjetnica koja tvrdi da su joj se građani javili.

 Predsjednik gradske četvrti siguran je kako bi tužba bila sulud potez. Obitelj zdravka Martinovića, smatra, mora biti obeštećena, ali i pivovara nastaviti s radom, doduše, isključivo po novim pravilima - s kolektorom i pročišćivačem. O njezinoj budućnosti, kaže, ovisi i budućnost 350 radnika, ali i cijelog Karlovca.

Pogon pivovare od slučaja Martinović zatvoren je. No, činjenica je i da su s njim su prestala i otrovna ispuštanja u obližnji potok. Bezbrižni posjet živih bića stoga je danas siguran. S pivovarom i pravim rješenjima Dubovčani se nadaju da će tako i ostati.