Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Investicija od 35 milijuna kuna

Otvorio objekt za preradu i skladištenje voća i zaposlio više od 100 ljudi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suvremeni objekt za preradu i skladištenje voća vrijedan 35 milijuna kuna danas je otvorio svoja vrata u Kneževim Vinogradima kraj Osijeka. Ova voćarska investicija pravi je primjer kako biti konkurentan na tržištu. Voćnjaci, rasadnik, skladište, hladnjača i pogon za preradu. Proizvodnja je zaokružena i još važnije - u njoj je posao našlo više od stotinu ljudi.

Za baranjsku jabuku samo najsuvremenija tehnologija. U modernoj hladnjači, skladištu i pogonu za preradu posao je pronašlo 20 ljudi. 'Sretni smo, dobro nam je. Zadovoljni smo i radimo', kazala je radnica Timea Horvat.

Pročitajte i ovo Jabuke - 4 Problemi voćara i građana Loš urod mnogima omiljenog voća: Prijeti li nam novo poskupljenje? Radovi kod Osijeka - 3 Val gospodarskog razvoja Počela je izgradnja velike američke investicije u Hrvatskoj: "Već su počeli zapošljavati"

Prvu jabuku Nikola Veliciki je zasadio prije nekoliko godina. Danas se jabuke i sadnice jabuka prostiru na 140 hektara, a posao je u voćnjacima našlo stotinjak ljudi. 'Za zatvaranje cijelog ciklusa i postizanje konkurentnosti, ne samo u Hrvatskoj, nego i na inozemnim tržištima ovakav jedan objekt je bio apsolutno neophodan', kazao je Nikola.

>>
Ekološki uzgoj se posljednje 4 godine upetorostručio!

Objekt je vrijedan 35 milijuna kuna, a od toga je Europska unija dala 11 milijuna. U europskom novcu i resorni ministar vidi dobru priliku. 'Još jednom pozivam sve poduzetnike, sve jedinice lokalne samouprave kroz mjere koje smo predvidjeli u programu ruralnog razvoja, da rade samo na projektima, projektima i projektima. To će de facto dići hrvatsku poljoprivredu', kazao je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Sok je skuplji od obične jabuke, a stvaranje novih proizvoda prilika je i za male voćare. Moraš napredovati i moraš tehnološki rasti da bi uopće imao šanse na ovakvom tržištu', kazao je Nikola.

Šansa je to koja se itekako isplati, ali samo uz ulaganje i puno rada.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene