Državni inspektori ovaj vikend nadziru toči li se alkohol osobama mlađim od 18 godina, konzumiraju li se duhanski proizvodi u objektima gdje se uslužuje hrana, a u fokusu su i terase na kojima se uslužuje hrana, a ne ispunjaju uvjete. Rezultate inspekcije donosi reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.


Pojačani nadzor za vikend provode Državni inspektorat, sanitarna i turistička inspekcija, a nadziru usluživanje odnosno dopuštanje konzumiranja alkoholnih pića i drugih pića i/ili napitaka koji sadržavaju alkohol osobama mlađim od 18 godina.

Također nadziru konzumiraju li se duhanski proizvodi u ugostiteljskim objektima u kojima se uslužuje hrana te na zatvorenim terasama ugostiteljskih objekata koje za to ne ispunjavaju uvjete. 

Državni inspektorat u akciji - 4 VIDEO Inspektori češljaju kafiće i restorane: Ugostiteljima napisane kazne

Sabina Samardžija, frizerka Poduzetnici se bune nakon nadzora inspektora: "Dobiti takvu kaznu je nemoguća misija - pokriti sve troškove uz one koji su nam već nametnuli"

''U Zagrebu su u petak navečer u sedam objekata utvrđene nepravilnosti. Iz Inspektorata kažu da su na terenu i u subotu navečer pa pozivaju vlasnike da se drže pravila i da ne riskiraju paprene kazne koje se kreću od 600 eura do 20.000 eura'', istaknuo je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju