Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojicu Bugara uhitila je splitska policija. Koristeći skimmer uređaje i kamere pokušali su doći do novca građana na bankomatima. To je drugi ovakav slučaj u samo nekoliko mjeseci.


Cyber -kriminal sve je učestaliji. Problem je što se u mnogim slučajevima teško može primjetiti kako netko pokušava uzeti vaše podatke i novac s kartice.

Vezani članci Siniša Vuco Vuco ima izborni program: Na čelu Splita će volontirati, a objavio i da bi na proslavu Sv. Duje doveo dva svjetski poznata benda Splitske ulice u magli - 1 Splićani već dva dana u magli: Meteorolog objasnio zašto je ova pojava na jugu tako rijetka i kako to da se baš sad pojavila

Upravo su to pokušala dvojica Bugara, koji su osumnjičeni za prijevaru na bankomatima.

"Protiv dvije osobe je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe naprava i predani su pritvorskom nadzorniku", govori Ana Čepić, PU Splitsko-dalmatinska.

Stručnjaci upozoravaju – bit će toga još, a pokušaji prijevara građana sve su napredniji.

Kako bismo zaštitili svoje podatke, a i novce, valja pripaziti kako izgleda bankomat, ima li možda na njemu nešto nalijepljeno te prekriti PIN prilikom unošenja.

"Uvijek su nekako korak ili dva ispred od nas koji moramo štititi takve stvari. Bit će toga sve više, zato je najbitnije da surađujemo'', govori Alen Delić, konzultant za informacijsku sigurnost.

Isto tako, stručnjaci upozoravaju da je svijest građana o opasnostima koje vrebaju jako niska. Svi mislimo ''neće se to meni dogoditi''.

Iz policije pak poručuju svim građanima da ako pri korištenju bankomata uoče bilo što sumnjivo, to odmah dojave policiji.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr