Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čestitajući Uskrs svim vjernicima, riječki nadibskup monsinjor Ivan Devčić istaknuo je važnost vjere bez koje nam se životni problemi i izazovi čine toliko velikima da se ne usuđujemo vjerovati kako ih je moguće riješiti.


U obraćanju novinarima nije govorio o haškoj presudi generalima Gotovini i Markaču, no njegov se stav mogao iščitati između redaka u uskršnjoj poruci. Oštru kritiku medijima uputio je Marjan Jurčević, zadužen za pastoral medija rekavši da je teško biti trijezan u pijanoj gostionici.

Vezani članci Gost Dnevnika Nove TV Gari Capelli, ministar turizma (Foto: Dnevnik.hr) - 1 ''Bez obzira na ptice zlosutnice'': Ministar Cappelli izvijestio o uskrsnim brojkama u turizmu Ilustracija: AFP Strava u Nigeriji: Policajac se automobilom zaletio u Uskrsnu povorku, poginulo 10 osoba

'Kako sijati sada optimizam kad se posvuda sije pesimizam? To je vaša muka i to je ono što bi ja vama želio, hrabrosti, dosljednosti u principima i da budete optimistični', rekao je Jurčević. 'Suočeni s tolikim zlima osjećamo se kao Isusovi učenici kad su vidjeli da je njihov učitelj uhićen, osuđen i razapet. I nas obuzimaju osjećaji razočaranja, sumnje, nemoći i straha da se išta može promjeniti na bolje', rekao je Devčić.