Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Važnost vjere u životnim problemima

'I nas obuzimaju osjećaji straha da se išta može promijeniti na bolje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čestitajući Uskrs svim vjernicima, riječki nadibskup monsinjor Ivan Devčić istaknuo je važnost vjere bez koje nam se životni problemi i izazovi čine toliko velikima da se ne usuđujemo vjerovati kako ih je moguće riješiti.

U obraćanju novinarima nije govorio o haškoj presudi generalima Gotovini i Markaču, no njegov se stav mogao iščitati između redaka u uskršnjoj poruci. Oštru kritiku medijima uputio je Marjan Jurčević, zadužen za pastoral medija rekavši da je teško biti trijezan u pijanoj gostionici.

Pročitajte i ovo Jugo; ilustracija Ludo vrijeme Za splitsko područje u ponedjeljak će biti upaljen narančasti meteoalarm: Na istoku Hrvatske zabilježene rekordne temperature, a u Dalmaciji jugo Papa Franjo Urbi et orbi Papa na Uskrs poslao poruku zapadnom Balkanu: "Posebno mi je u mislima"

'Kako sijati sada optimizam kad se posvuda sije pesimizam? To je vaša muka i to je ono što bi ja vama želio, hrabrosti, dosljednosti u principima i da budete optimistični', rekao je Jurčević. 'Suočeni s tolikim zlima osjećamo se kao Isusovi učenici kad su vidjeli da je njihov učitelj uhićen, osuđen i razapet. I nas obuzimaju osjećaji razočaranja, sumnje, nemoći i straha da se išta može promjeniti na bolje', rekao je Devčić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene