Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tehnologija je fora, ali igrati se mora!

Humanitarna organizacija Zajednica Susret obilježila Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti

Ovisnost o tehnologiji (Foto: Getty Images)
Ovisnost o tehnologiji (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Međunarodni dan borbe protiv droga i nezakonitog trgovanja drogama Humanitarna organizacija Zajednica Susret obilježila je u utorak u savjetovalištu u Zagrebu edukativnom radionicom „Tehnologija je fora, ali igrati se mora“!

Znakovita je to poruka učenika 2. razreda Osnovne škole Cvjetno naselje u kojoj je humanitarna udruga u svibnju ove godine započela kampanju "Neću biti ROBoT". Cilj kampanje je osvještavanje problema ovisnosti o tehnologiji, a provodit će se u 13 zagrebačkih osnovnih škola uz potporu Ministarstva obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje, Grada Zagreba, Pravobraniteljice za djecu, ERF-a, Vladinog ureda za suzbijanje zlouporabe droga i Povjerenstva Grada Zagreba za prevenciju i suzbijanje zlouporabe droga te drugih oblika ovisnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zajednica Susret Podrška suradnji u području resocijalizacije i zapošljavanja liječenih ovisnika Slika nije dostupna Međunarodni dan suzbijanja droge Otvorena vrata zajednice Susret: Izložba prikazuje život ovisnika

Zajednica Susret se već 27 godina bavi prevencijom i tretmanom raznih oblika ovisnosti. Počela je radom s ovisnicima o opojnim drogama, ali je svoje djelovanje proširila i na kocku, alkohol, nove droge i nove oblike ovisnosti.

Ove godine, obilježavajući međunarodni dan borbe protiv droge i nezakonitog trgovanja drogama, želi skrenuti pažnju na suvremeni problem ovisnosti o tehnologijama na koju stručnjaci upozoravaju kao ozbiljnu ovisnost novog vremena.

Upravo zato će se edukativna radionica "Tehnologija je fora, ali igrati se mora" nastaviti tijekom srpnja i kolovoza. Humanitarna organizacija Zajednica Susret poziva sve roditelje, bake i djedove da dovedu djecu na poučno druženje bez kompjutora u II Cvjetno naselje 17a! Cilj radionica je kompjutore zamijeniti igralištima uz iznenađenje za mališane koji nemaju mogućnost boravka na moru ili ne mogu sudjelovati u nekom vidu odmorka organiziranom u Gradu Zagrebu. Radionice u Humanitarnoj organizaciji Zajednica Susret su besplatne, a svi zainteresirani se mogu najaviti na broj 01/ 6040 198.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene