Pobuna u HSS-u. Nezadovoljni članovi iz triju slavonskih županija pozivaju predsjednika Krešu Beljaka da podnese ostavku. Kažu, otkako je on na čelu stranke, to više nije HSS kakav oni žele. Zamjeraju mu zaokret u lijevo i ulazak u Amsterdamsku koaliciju, a prozivaju ga da je privatizirao stranku te da je ne vodi transparentno.

Galerija


Zbog njega je stranka podijeljena i mnogi su ugledni članovi otišli. Pozvali su sve članove HSS-a od Dubrovnika do Iloka da u subotu bojkotiraju skupštinu na kojoj bi se trebao donijeti novi statut.

Vezani članci Krešo Beljak HSS ima novog starog predsjednika: Krešo Beljak uvjerljivo pobjedio na izborima u stranci Glavna skupština HSS-a (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Krešo Beljak o budućnosti HSS-a: Možemo biti pozitivno iznenađenje na izborima za Europski parlament

"Želimo od predsjednika da promijeni politiku, da da ostavku. Nećemo izlaziti iz stranke, mi sigurno nećemo napustiti brod koji tone. Mi ćemo ostati u HSS-u, to je naša stranka. Mi smatramo da je stranka nama ukradena", rekao je Zvonko Pongrac, suspendirani predsjednik HSS-a Osječko-baranjske županije. 

"Mi smo demokratska stranka i svaki član ima pravo na svoje mišljenje. Kod današnjeg HSS-a to nije slučaj i HSS nikad na ovakav način nije funkcionirao i nadam se da u budućnosti i neće", rekao je Zdravko Dijaković

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr