Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjedništvo HSP-a zadužilo je predsjednika stranke Antu Đapića da razgovara s voditeljem Kluba HSP-ovih zastupnika u Saboru Miroslavom Rožićem kako bi se razjasnili motivi medijskih istupa u kojima je Rožić ustvrdio da se Đapić "okružio ljudima koji mu govore ono što on želi čuti".


Đapić je rekao u stanci sjednice Predsjedništva da ga je to tijelo
ovlastilo da od Rožića zatraži da se očituje o tome želi li i dalje
ostati u stranci te da objasni svoje motive, želje i ambicije. 

Vezani članci Slika nije dostupna Đapić: Ulazak u EU sa slikom Đ. Brodarca u lisicama krivi je put Slika nije dostupna HSP Rožiću: što si želio reći?

- Rasprava u Predsjedništvu nije bila suđenje i nije bilo
riječi o kažnjavanju. Tu su Rožićevi prijatelji i kolege i vidjet ćemo
na kojim funkcijama on i dalje može raditi za dobrobit HSP-a", rekao je Đapić.

Rožićev nedavni istup u Novom listu Predsjedništvo je ocijenilo
"nedopustivim komuniciranjem sa stranačkim kolegama putem medija", a Đapić je rekao kako Rožić nije smio javno dovesti u pitanje kredibilitet ljudi koje podupire predsjednik stranke.

- Rožić je pogriješio, otvorio je mogućnost raznih špekulacija,
konstrukcija i polukonstrukcija koje ne idu na ruku HSP-u, rekao je Đapić, koji ipak smatra da Rožićeve izjave nisu nanijele štetu samoj stranci koliko njegovoj poziciji u Klubu zastupnika. Istaknuo je da je stanje u užem vodstvu stranke izvrsno te da među HSP-ovcima nema disonantnih tonova o stranačkim ciljevima i strategiji.

Sam Rožić nije bio na sjednici Predsjedništva jer je na godišnjem odmoru, a s Đapićem će se sastati u ponedjeljak.

Predsjedništvo je dogovorilo i da će 145. obljetnicu stranka obilježiti stranačkim mini-konvencijama po izbornim jedinicama, a 25. studenoga imat će i programsku konvenciju, u pripremi za parlamentarne izbore od kojih očekuju da će ojačati poziciju stranke.

Đapić je opovrgnu medijske napise po kojima se ogriješio o Zakon o sprječavanju sukoba interesa jer u imovinskoj kartici nije prikazao da posjeduje stan u Osijeku. S obzirom na izjavu predsjednika Povjerenstva za utvrđivanje sukoba interesa Josipa Leke da je Đapić bio u sukobu interesa kad je, na račun Nogometnog kluba Dinama putovao na utakmicu s Arsenalom, Đapić je odgovorio kako Leko nema pravo iznositi takve ocjene bez odluke Povjerenstva.

Ponovio je da je, kao predsjednik Nogometnog kluba "Osijek", u
Londonu bio Dinamov gost te smatra da nije učinio ništa nemoralno. No, dodao je, ako Povjerenstvo odluči drugačije, prihvatit će stajalište tog tijela i izaći iz sukoba interesa.

Govoreći o medijskim izvješćima o navodnom sudjelovanju pripadnika HOS-a u zločinima nad civilima u Cerni, Đapić se zauzeo da se zločin do kraja rasvijetli.

"Nema te ideologije koja može opravdati ubijanje civila, pogotovo djece, i tko god u ime koristoljublja počini zločin, ne zaslužuje
drugo do prezir", rekao je Đapić.

Istaknuo je da je riječ o zločinu počinjenom 1992., kad je HOS već bio integriran u Hrvatsku vojsku i HSP više nije bio nadležan nad HOS-ovim postrojbama.

"Uvijek smo bili ponosni što iza HOS-a nije bilo ratnih repova i baš zato smo jako zainteresirani da se taj slučaj što prije razriješi", rekao je Đapić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju