Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lesar komentirao

Hrvatski laburisti protive se rasprodaji državne imovine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski laburisti protive se rasprodaji državne imovine kroz koncesioniranje autocesta te prodaju Hrvatske poštanske banke i Croatia osiguranja, rekao je danas u Varaždinu predsjednik Hrvatskih laburista - stranke rada Dragutin Lesar.

Kukuriku Vlada nastavlja posao HDZ-ovih Vlada i provodi posljednji zahtjev Svjetske banke, Međunarodnog monetarnog fonda i Europske komisije za ukidanje suvereniteta, posebice financijskog i energetskog - privatizacija svega, rekao je Dragutin Lesar na konferenciji za novinare i dodao da ne vjeruje Vladi tako dugo dok ne objavi studiju kojim bi pokaza da je tzv. monetizacija autocesta isplativija ili jedno moguće rješenje.

Vlada odbija raspravu o mogućnosti otplate kreditnih obveza Hrvatskih autocesta putem obveznica koje bi otkupila Hrvatska narodna banka, ističe predsjednik laburista.

Pročitajte i ovo Država prodaje vozila viđeno - kupljeno Država prodaje 24 vozila: U ponudi auti, kamioni i gliseri... Proizvodi u trgovini Fortenovin poljoprivredni sektor Hrvatski suverenisti: "Vlada ne smije dopustiti da izgubimo bitnu granu gospodarstva, kao što smo izgubili Inu i banke"

>>Sindikati BIJESNI: Hoćemo referendum zbog prodaje autocesta!

Croatia osiguranje s tvrtkama kćerima na tržištu regije vrijedno je više od 12 milijardi kuna i ima 600 milijuna kuna dobiti zadržane iz prethodnih godina, ističe Lesar i pita može li se postići cijena prodaje koja bi se isplatila i zašto država kao većinski vlasnik ne povuče taj novac da bi nadomjestila dio gubitaka u proračunu. Lesar Vladi zamjera i pozivni, a ne javni natječaj za prodaju Croatia osiguranja.

Država u jedinoj značajnoj nacionalnoj banci, Hrvatskoj poštanskoj banci, ima 72% udjela, a istovremeno na teret poreznih obveznika sanira šest malih privatnih banaka, rekao je Lesar pojašnjavajući zašto se protivi prodaji HPB-a dodajući da bi jačanjem HPB-a strane banke dobile konkurenciju, a to Vlada ne želi učiniti.

Lesar: 'To je neprihvatljivo'

Predsjednik hrvatskih laburista na kraju konferencije za novinare u Varaždinu komentirao je ugovor Ministarstva gospodarstva s norveškom kompanijom Spectrum o seizmičkom istraživanja Jadrana. Podsjetio je da su rezultati takvog istraživanja najvrijednija energetska tajna neke države, a Norvežani bi njima mogli trgovati na svjetskom tržištu. 'To se u Europi do sada nije dogodilo i to je neprihvatljivo', rekao je Lesar.

Neprihvatljivo je i da ministar gospodarstva potpiše takav ugovor na temelju pozitivnog mišljenja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta jer će se istraživanja koristiti za znanstvene svrhe, rekao je Lesar i pozvao ministre da pojasne o kojim je znanstvenim svrhama riječ. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene