Hrvatska udruga poljoprivrednika pozdravila je Zakon o poljoprivrednom zemljištu kojim će zemljišta u državnom vlasništvu na raspolaganje opet dobiti lokalne samouprave.


Neobrađena i zapuštena privatna zemljišta davat će se u zakup zainteresiranima. HUP je pozvao DORH da istraži nepravilnosti oko korištenja poticajnih sredstava iz programa ruralnog razvoja 2015. godine, ali i da revidiraju sve gospodarske planove temeljem kojih je državno zemljište iznajmljivano.

Vezani članci Tihomir Jaić, predsjednik Hrvatske udruge poljoprivrednika (Foto: Dnevnik.hr) I njima je dosta: "Pozivamo premijera Plenkovića da smijeni Ramljaka. Naravno, ako smije, ako mu to fondovi dozvole" Božo Petrov (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Petrov napao Vladu i Plenkovića: "Tko piše hrvatsko-ugarsku nagodbu? Ako su Mađaroni zavladali Hrvatskom, za koga radi Vlada?"

"Imamo i slučajeva gdje su unutar gospodarskih planova pisano da će oni ostvariti 20, 30 zaposlenih. Danas nakon 3, 4, 5, 10 godina, temeljem gospodarskih planova nije ostvareno nijedno radno mjesto", rekao je Tihomir Jaić, predsjednik Hrvatske udruge poljoprivrednika.