Stranka Snaga i Udruga Franak održale su zajedničku konferenciju za novinare. Objavili su da je Europska komisija dala zeleno svjetlo za pripremu zakona kojim bi banke bile obavezne vratiti građanima novac koji su dobili na temelju nepoštenih ugovornih odredbi.

Galerija


Odmah su reagirali iz Hrvatske udruge banaka te tvrde da je takav zahtjev neosnovan i da je ovo samo pokušaj pritiska na zakonodavnu vlast.

Vezani članci Novac, ilustracija - 4 Kredit u doba korone: Poduzetnici se žale da do novca ne mogu doći kao prije krize, banke tvrde da se uvjeti nisu pooštrili Novac, ilustracija Neke od najvećih banaka u Hrvatskoj ukidaju naknade za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka

„Smatram da je ovaj odgovor Europske komisije snažna poruka hrvatskoj Vladi da može, dapače da treba donijeti zakonsko rješenje, da nije potrebno da ljudi idu na sudove i da se tamo dugotrajno muče da bi dobili svoja prava nego da im pravo EU-a, prije svega direktiva 93/13, ali i recentne presude suda EU-a omogućuju da do svojih prava dođu i zakonskim putem. Moram reći da Snaga priprema zakonsko rješenje, da je to zakonsko rješenje već gotovo spremno“, poručuje Goran Aleksić iz stranke Snaga.  

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr 

Počinju pozivi za stambene poticaje: Doznajte kakve će biti kamate i kada je najbolje krenuti s procedurom