Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje Dnevnika Nove TV

Hrvatska podijeljena oko vojnog mimohoda - proslavu Oluje većina želi u Kninu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
20. obljetnica Oluje treba biti u Kninu, smatra većina građana. No podijeljeni su oko pitanja treba li se taj dan održati i vojni mimohod u Zagrebu. Pokazalo je to istraživanje Dnevnika Nove TV.

 

KNIN – 20 GODINA POSLJE

Pročitajte i ovo Tihomir Cipek, Marija Miholjek i Saša Kopljar Dan nakon izbora Tko je u boljoj poziciji i kakva sudbina čeka onoga tko ne sastavi Vladu?: "Neki su ogorčeni, ali drugi..." Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik SDP-a IZBORNE KOMBINACIJE Hajdaš Dončić: "Čuo sam se s Milanovićem, predat ćemo mu mandate"

Proslava 20. obljetnice Oluje, prema većini Hrvatske, treba biti održana u Kninu. Misli to 51 posto građana. Da proslavu treba održati u Kninu, ali i u Zagrebu, smatra 35 posto građana. Proslavu samo u Zagrebu željelo bi njih 4 posto. 10 posto građana ili ne zna ili pak misli da se proslava ne treba nigdje održati.

VOJNI MIMOHOD PODIJELIO GRAĐANE

Vlada pak želi da se na taj dan organizira i svečani vojni mimohod. A ta ideja podijelila je građane. Protiv te ideje je 48 posto građana, a njih 45 posto je za. Ne zna njih 7 posto.

Predsjednica predložila premijeru osnivanje državnog odbora za proslavu "Oluje"

HDZ-ovo biračko tijelo u većem je broju za proslavu obljetnice u Kninu, nego što su to birači Kukuriku koalicije. Zanimljivo, oba biračka tijela po pitanju mimohoda razmišljaju slično.

GRAĐANI „PRESUDILI“: MILANOVIĆ KRIV ZA „HLADNI RAT“ PANTOVČAK – BANSKI DVORI

Predsjednica i premijer imaju napet odnos. Većina građana odgovornim za trenutno stanje „toplo-hladno“ odnosa smatra premijera Milanovića ili njih 55 posto. Predsjednicu odgovornom smatra 8 posto birača. Da su oboje odgovorni misli 27 posto birača, a ne zna njih 10 posto.

Istraživanje Dnevnika Nove TV proveo je Ipsos puls 17. travnja na uzorku od 600 građana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene