Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije iz Njemačke

'Hrvatska je sljedeći pacijent Europske unije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački mediji ne gledaju s oduševljenjem na skoro pristupanje Hrvatske Europskoj uniji. Smatraju da nismo spremni, baš kao što nisu bile Rumunjska i Bugarska 2007. godine.

Bugarska i Rumunjska prije šest godina primljene su u Eurospku uniju iako za to nisu bile politički ni ekonomski zrele. U istoj su situaciji i danas unatoč milijardama eura pomoći koje su primile, a isto bi se moglo dogoditi i Hrvatskoj, pišu njemački mediji, a prenosi Deutsche Welle u tekstu nazvanom 'Hrvatska je sljedeći pacijent EU'.

Pročitajte i ovo Hong Kong izglasao Zakon o sigurnosti Hong Kong Oštre kritike na jedan od najstrožih zakona o sigurnosti: "Ovo je alarmantno, ugrožena su prava i slobode ljudi" Andrej Plenković i Zoran Milanović jasno su dali do znanja Nijemci se raspisali o izborima u Hrvatskoj: Istaknuli negativne strane Milanovića i Plenkovića, a posebno jedan detalj

>> Milanović: Čeka nas velik novac, ali Europa je alergična na rasipanje

'U izvještaju na petnaest stranica konstatira se zrelost Hrvatske za pristup EU. Hrvatska je međutim slično kao i Grčka, još uvijek zemlja u kojoj je privilegirana određena klijentela, zemlja koja ima podijeljenu upravu, prenapuhani državni sektor, jedva funkcionirajuće pravosuđe i nakon brojnih provedenih reformi, raširenu korupciju i zaostalu privredu koja skoro nije pripremljena na izazove Europske unije. Sve ovo detaljno stoji u izvještajima Međunarodnog monetarnog fonda, Svjetske banke, Transparency Internationala ili Ujedinjenih naroda. Europska komisija, čini se, to ignorira', napisao je dopisnik s područja jugoistočne Europe za list Süeddetsche Zeitung.

Podsjetimo, europski povjerenik za proširenje Štefan Füle u utorak je predstavio posljednje izvješće o monitoringu Hrvatske prije ulaska u Europsku uniju. Potvrdio je kako je Hrvatska ispunila svih deset zadaća identificiranih u Sveobuhvatnom izvješću o monitoringu koje je objavljeno u listopadu prošle godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene