Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZBAVLJENJE IZ IZRAELA

Na licima oduševljenje, dio Hrvata dočekao spas, drugi avion polijeće sutra: "Nema panike"

Aktualno Galerija Evakuacija Hrvata iz Izraela - 4 Evakuacija Hrvata iz Izraela - 4 Foto: DNEVNIK.hr Evakuacija Hrvata iz Izraela - 2 Evakuacija Hrvata iz Izraela - 2 Foto: DNEVNIK.hr Evakuacija Hrvata iz Izraela - 3 Evakuacija Hrvata iz Izraela - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Evakuacija Hrvata iz Izraela - 1 Galerija 1/4 >>
Počelo je izvlačenje Hrvata iz Tel Aviva. Dio ih je uspješno krenuo prema Beču gdje je stigao oko 20 sati. Druga skupina let očekuje sutra u ranim jutarnjim satima. Prema posljednjim podacima, svi su na sigurnome.

Na licima olakšanje jer nešto poslije 16 sati poletio je avion iz Tel Aviva prema Beču. U Beč je stigao oko 22 sata. U njemu je bilo 57 hrvatskih državljana. Dio hrvatskih građana još je u Izraelu, a reporterki Dnevnika Nove TV Srni Bijuk javili su se hodočasnici koji povratak očekuju sutra.

"Lijepo vas pozdravljam u ime stotinu hodočasnika koji su ovdje u Svetoj Zemlji. Naš povratak planiran je prema programu i rasporedu za sutra ujutro, idemo u 8 sati prema aerodromu u Tel Avivu, odakle će nas avion odvesti ili do Beča ili Ljubljane. Svi su hodočasnici dobro, nema panike, mole se", rekao je don Anđelo Maly.

Hodočasnike je primio i župni vikar koji ostaje u Betlehemu.

"Ovdje više od osam stoljeća mi franjevci živimo u svim ovim situacijama, nadamo se da će mir doći, a gledateljima preporučujemo da nas uključe u molitve", rekao je za Dnevnik Nove TV fra Sandro Tomašević, ravnatelj dječjeg doma u Betlehemu.

Građani su se od jutra probijali prema zračnoj luci i čekali satima na polazak. S njima su bili djelatnici hrvatskog veleposlanstva. Premijer Andrej Plenković kaže kako se čini sve da baš svi sigurno stignu kući.

"Vodit ćemo brigu o hrvatskim državljanima. Prema našim podacima, nikome se nije dogodilo ništa, vidjet ćemo hoće li biti novih situacija", rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Ukupno je u Izraelu bilo oko 180 hrvatskih državljana. Njih će 57, nakon Beča nastaviti putovanje svojim kućama organiziranim prijevozom.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene