Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Sukob hrvatskih i turskih navijača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na bečkom Stefansplatzu oko 14 je sati došlo do verbalnog sukoba, a potom i do tučnjave između hrvatskih i turskih navijača, koji su u Beč stigli na četvrtfinalnu utakmicu Europskog nogometnog prvenstva. Tijekom dana uhićena su dva naša navijača jer su na 'crnoj listi' te jedan zbog nanošenja ozljeda.

Pročitajte i ovo Navijač na kombiju LOŠA IDEJA VIDEO Navijač se s bakljom u ruci popeo na kombi Nove TV pa od zaštitara dobio šakom u glavu Slika nije dostupna Cijela zemlja navija za Vatrene 'Nije mene mati rodila, da bi nas Meksiko dobija'

Do sukoba je došlo nakon što su, navodno turski navijači, hrvatske gađali dimnim bombama.

To je, doznaje se, isprovociralo naše navijače te je došlo do tučnjave u kojoj je sudjelovalo više desetaka osoba.

Austrijska policija brzo je reagirala i rastavila sukobljene skupine, no kako su navijači raznim predmetima nastavili gađati jedni druge, stigle su i interventne policijske postrojbe i riješile sukob.

Glasnogovornik bečke policije potvrdio je uhićenje najmanje trojice hrvatskih navijača uoči četvrtfinalnog dvoboja EURA između Hrvatske i Turske u Beču.

Glasnogovornik Christian Stella izjavio je kako je zasad zabilježeno samo nekoliko manjih izgreda što je zanemarivo s obzirom na najmanje 150.000 hrvatskih i turskih navijača u Beču.

Stella je kazao da su dvojica hrvatskih navijača, navodno članova Dinamove skupine BBB, uhićena jer su na "crnoj listi" sa zabranom odlaska na utakmice zbog huliganizma, dok je treći uhićen zbog nanošenja tjelesnih ozljeda. Stella je kazao da je treći Hrvat sudjelovao ujutro u izgredu manjeg obima i međusobnog gađanja bocama sa Turcima, a prepoznat je i priveden u popodnevnim satima.

Bečka policija je također zaplijenila određeni broj falsificiranih ulaznica za utakmicu na Ernst Happel stadionu.

Jedan od 15 hrvatskih policajaca koji su na ispomoći oko 4.300 austrijskih policajaca koji osiguravaju susret, kazao je za HINU kako se u gradu u jutarnjim i popodnevnim satima bilo u pravilu mirno, te da se najveći izgred i kratkotrajno gađanje bocama između hrvatskih i turskih navijača dogodio na Stephansplatzu, ali je specijalna policija brzo primirila navijače.

Nitko nije uhićen, radilo se o nekolicini alkoholiziranih navijača, izjavio je za HINU glasnogovornik za EURO u Minisatrstvu unutarnjih poslova Konrad Kogler.

Više o Euru na euro2008.dnevnik.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene