Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dubrovačko-neretvanska županija

Još jedna Hitna objavila cjenik: Cijene od 50 do 1.500 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon zadarske i hitna pomoć Dubrovačko-neretvanske županije objavila je cjenik za pojedine intervencije. Cijene su od 50 do čak 1.500 kuna.

Prvi pregled liječnika stoji 300 kuna, konzultacija 200 kuna, kućni posjet liječnika 400 kuna. Antišok terapija i intubacija 500 kuna, dežurstvo tima 1 – 1.500 kuna, a tima 2 – 1.000 kuna te postupci oživljavanja 1.000 kuna.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Mladi luk Sve skuplja Koliko će koštati ovogodišnja uskrsna košarica? "Kad preračunam u kune, to je puno. Ali tko voli, nek' izvoli"

No, iz hitne pojašnjavaju kako se naplata odnosi samo za strance koji su iz zemalja koje nemaju s Hrvatskom ugovor o socijalnom osiguranju te domaće građane bez zdravstvenog osiguranja.

>> Možda da ipak promislite prije nego nazovete Hitnu?!

'Tu je i ta sporna cijena oživljavanja, odnosno, reanimacije. Znači, to je hitan postupak. Ne dolazi u obzir da ga naplatimo kakvom našem osiguraniku, a isto tako se ne može dogodit da mi radi novca nekome ne pružimo hitnu intervenciju', kazao je Luka Lulić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko – neretvanske županije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene