Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon zadarske i hitna pomoć Dubrovačko-neretvanske županije objavila je cjenik za pojedine intervencije. Cijene su od 50 do čak 1.500 kuna.


Prvi pregled liječnika stoji 300 kuna, konzultacija 200 kuna, kućni posjet liječnika 400 kuna. Antišok terapija i intubacija 500 kuna, dežurstvo tima 1 – 1.500 kuna, a tima 2 – 1.000 kuna te postupci oživljavanja 1.000 kuna.

Vezani članci Automobil u Zadru visio s mola za vezivanje čamaca - 5 Otkriven uzrok nesvakidašnje nesreće: Vozačica ostala zarobljena u automobilu koji je visio s drvenog mola pa – dobila kaznu Vozilo zamalo završilo u moru - izvukli ga vatrogasci - 6 Vatrogasci izvlačili šokiranu vozačicu iz auta: Sletjela s ceste i završila na molu iznad mora

No, iz hitne pojašnjavaju kako se naplata odnosi samo za strance koji su iz zemalja koje nemaju s Hrvatskom ugovor o socijalnom osiguranju te domaće građane bez zdravstvenog osiguranja.

>> Možda da ipak promislite prije nego nazovete Hitnu?!

'Tu je i ta sporna cijena oživljavanja, odnosno, reanimacije. Znači, to je hitan postupak. Ne dolazi u obzir da ga naplatimo kakvom našem osiguraniku, a isto tako se ne može dogodit da mi radi novca nekome ne pružimo hitnu intervenciju', kazao je Luka Lulić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko – neretvanske županije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook